Primul avocat de origine africană din România a depus jurământul profesional la Baroul Maramureș. Yeboua Moussa Ouattara are 42 de ani ,este de origine africană și, odată cu depunerea jurământului, a devenit oficial avocat stagiar.

Pe pagina de Facebook Știrile Transilvaniei găsiți cele mai importante știri ale momentului, opinii și analize. Dați-ne LIKE!

Moise, după cum îi spun prietenii, a ajuns în România în anul 2008, fiind salvat din ghearele războiului din Coasta de Fildeș de către părintele Irineu de la Mănăstirea Prislop Potrivit axanews.ro, Yeboua Moussa Ouattara este unul dintre cei 17 noi avocați care au intrat în barou în luna octombrie, ceea ce face ca numărul avocaților maramureșeni din baroul condus de Florin Andreicuț să fie acum 265.

Yeboua Moussa a reușit la examenul pentru Barou din august 2019 cu un punctaj total de fix 70, adică cel minim pentru admiterea în profesie.

”Am încununat munca mea, după vorba românească <<După muncă și răsplată>>. Am vrut, am visat și mi-am împlinit acest vis”, a spus noul avocat.

Absolvent al Facultății de Teologie și al celei de Criminalogie în Coasta de Fildeș, Moise s-a înscris la Facultatea de Drept a Universității Vasile Goldiș din Arad. Îndrăgostit de Maramureș pentru că locul este unul foarte primitor și cultura de acasă a regăsit-o în fiecare om pe care l-a întâlnit în drumul spu, Moise a devenit primul african care profesează ca și avocat în România.

Poveste aintegrală se poate citi aici

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.