O familie din județul Alba, care are locuința la doar câțiva metri de autostrada Sebeş – Turda, care ar fi afectată de traficul rutier de pe arteră atunci când aceasta va fi deschisă, a obţinut în instanţă suspendarea lucrărilor până la montarea unor panouri care să asigure izolarea fonică a casei.

Decizia este definitivă, provizorie şi executorie de îndată, fără somaţie şi fără trecerea vreunui termen, însă proprietarii afectați spun că lucrările nu s-au oprit, informează Ziarul Unirea.

Potrivit aceleiași surse, autoritățile au îngustat culoarul de expropriere strict în jurul gospodăriilor și i-au ocolit, astfel că acum se află în zona de protecție a autostrăzii. Mai mult, zona de siguranță de pe autostrada Sebeș Turda, care presupune în zonă un zid de beton și umplutură, va ajunge la doar 2 metri de colțul uneia dintre case.

Oamenii au reclamat că instituțiile statului din Alba, care ar trebui să supravegheze respectarea indicatorilor asumați de constructor prin acordul de mediu și celelalte legi care ar trebui respectate, îi ignoră.

”încetarea temporara a executării lucrărilor la punctul de lucru Oarda de Sus al Autostrăzii Sebes-Turda ,lotul 1 ,în zona imobilului proprietatea reclamanţilor situat administrativ pe str.Victoriei nr, 24, pana la montarea de către parate a panourilor fonoabsorbante si îndeplinirea masurilor pentru izolarea fonica a imobilului proprietatea reclamanţilor situat administrativ in Alba lulia, Oarda de Sus.,str, Victoriei, nr.24, – cu omologarea acestora conform normativelor in vigoare, ecranarea imobilului de şantierul organizat in imediata apropriere a locuinţei reclamanţilor cu respectarea tuturor masurilor de proiecţie impuse prin autorizaţia de construire si acordul de mediu aferente obiectivului de investiţii Autostrada Sebes-Turda Lotul 1 -punct de lucm Oarda de Sus- in zona imobilului proprietatea reclamanţilor, pana la soluţionarea definitiva a litigiului care formează obiectul dosar nr. 5085/176/2018 al Judecătoriei Alba lulia”

Prin hotărârea judecătorească pârâtele IMPRESA PIZZAROTTI &C SpA- Italia , CNAIR —Compania Naţionala a Infrasructurii Rutiere S.A. şi S.C. Pomponio Construcţii S.R.L sunt obligate:

”să monteze în regim de urgenta panouri fonoabsorhante şi să îndeplinească masurile pentru izolarea fonica a imobilului proprietatea reclamanţilor situat administrativ in Alba Iulia,Oarda de Sus,str. Victoriei nr. 24, – cu omologarea acestora conform normativelor in vigoare,ecranarea imobilului de şantierul organizat in imediata apropriere a locuinţei reclamanţilor cu respectarea tuturor masurilor de protecţie impuse prin autorizaţia de construire , acordul de mediu,studiu de impact,contract de execuţie aferente obiectivului de investiţii Autostrada Sebes-Turda Lotul 1 -punct de lucru Oarda de Sus-in zona imobilului proprietatea reclamanţilor.”

Soluția instanței este definitiva, provizorie si executorie de îndata, fara somaţie si fara trecerea vreunui termen.

Sursa: Ziarul Unirea

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.