fbpx
14.7 C
Cluj-Napoca
AcasăAUTOSTRĂZILE LA CONTROLO familie din județul Alba a obţinut în instanță oprirea lucrărilor la...

O familie din județul Alba a obţinut în instanță oprirea lucrărilor la Autostrada Sebeş – Turda

Publicat în

spot_img
spot_img

O familie din județul Alba, care are locuința la doar câțiva metri de autostrada Sebeş – Turda, care ar fi afectată de traficul rutier de pe arteră atunci când aceasta va fi deschisă, a obţinut în instanţă suspendarea lucrărilor până la montarea unor panouri care să asigure izolarea fonică a casei.

Decizia este definitivă, provizorie şi executorie de îndată, fără somaţie şi fără trecerea vreunui termen, însă proprietarii afectați spun că lucrările nu s-au oprit, informează Ziarul Unirea.

Potrivit aceleiași surse, autoritățile au îngustat culoarul de expropriere strict în jurul gospodăriilor și i-au ocolit, astfel că acum se află în zona de protecție a autostrăzii. Mai mult, zona de siguranță de pe autostrada Sebeș Turda, care presupune în zonă un zid de beton și umplutură, va ajunge la doar 2 metri de colțul uneia dintre case.

Oamenii au reclamat că instituțiile statului din Alba, care ar trebui să supravegheze respectarea indicatorilor asumați de constructor prin acordul de mediu și celelalte legi care ar trebui respectate, îi ignoră.

”încetarea temporara a executării lucrărilor la punctul de lucru Oarda de Sus al Autostrăzii Sebes-Turda ,lotul 1 ,în zona imobilului proprietatea reclamanţilor situat administrativ pe str.Victoriei nr, 24, pana la montarea de către parate a panourilor fonoabsorbante si îndeplinirea masurilor pentru izolarea fonica a imobilului proprietatea reclamanţilor situat administrativ in Alba lulia, Oarda de Sus.,str, Victoriei, nr.24, – cu omologarea acestora conform normativelor in vigoare, ecranarea imobilului de şantierul organizat in imediata apropriere a locuinţei reclamanţilor cu respectarea tuturor masurilor de proiecţie impuse prin autorizaţia de construire si acordul de mediu aferente obiectivului de investiţii Autostrada Sebes-Turda Lotul 1 -punct de lucm Oarda de Sus- in zona imobilului proprietatea reclamanţilor, pana la soluţionarea definitiva a litigiului care formează obiectul dosar nr. 5085/176/2018 al Judecătoriei Alba lulia”

Prin hotărârea judecătorească pârâtele IMPRESA PIZZAROTTI &C SpA- Italia , CNAIR —Compania Naţionala a Infrasructurii Rutiere S.A. şi S.C. Pomponio Construcţii S.R.L sunt obligate:

”să monteze în regim de urgenta panouri fonoabsorhante şi să îndeplinească masurile pentru izolarea fonica a imobilului proprietatea reclamanţilor situat administrativ in Alba Iulia,Oarda de Sus,str. Victoriei nr. 24, – cu omologarea acestora conform normativelor in vigoare,ecranarea imobilului de şantierul organizat in imediata apropriere a locuinţei reclamanţilor cu respectarea tuturor masurilor de protecţie impuse prin autorizaţia de construire , acordul de mediu,studiu de impact,contract de execuţie aferente obiectivului de investiţii Autostrada Sebes-Turda Lotul 1 -punct de lucru Oarda de Sus-in zona imobilului proprietatea reclamanţilor.”

Soluția instanței este definitiva, provizorie si executorie de îndata, fara somaţie si fara trecerea vreunui termen.

Sursa: Ziarul Unirea

Redactia

Articole recente

CJ Maramureș a alocat un milion de lei, fonduri nerambursabile, pentru domeniul culturii

Fondul de un milion de lei a fost aprobat de consilierii judeţeni pentru finanţarea nerambursabilă a proiectelor în domeniul culturii

Șoareci morţi, praf, mucegai și gândaci de bucătărie, găsiți de comisarii de la Protecţia Consumatorului în cantina unui colegiu din Timişoara

Cantina Colegiului Tehnic ”Henri Coandă” din Timişoara a fost închisă de inspectorii de la Protecţia Consumatorului

Teodor Bulza: „Cinstea și gramatica -vocația și crezul vieții mele”

Teodor Bulza: „Cinstea și gramatica -vocația și crezul vieții mele”

Mai multe articole de același fel

Director CNAIR: Joi, la ora 15.00, se deschide Drumul Expres care asigură legătura dintre Centura Oradea şi A3

Directorul general al CNAIR a precizat că, în viitor, acest sector de drum se va adăuga drumului expres Arad -Oradea pe coridorului de mare viteză care va asigura legătura rutieră între Marea Baltică- Marea Neagră şi Marea Adriatică.