Banca Transilvania (BT) a devenit în anul 2018 cea mai mare după active, depăşind în premieră BCR. Banca a raportat pentru 2018 un profit net de 1,2 miliarde de lei. Faţă de 2009, câştigul obţinut de banca din Cluj anul trecut a fost de 20 de ori mai mare. Câştigul cumulat al celor mai profitabile 10 bănci de pe piaţa locală a ajuns anul trecut la  6,64 miliarde de lei, de 3,5 ori mai mare decât în urmă cu un deceniu, conform datelor de la Registrul Comerţului transmise la solicitarea zf.ro.

În 2018, profitul întregului sistem bancar a ajuns la un record de 7 miliarde de lei. Profitul cumulat al băncilor din Top 5 a depăşit 75% din total, în timp ce câştigul celor 10 bănci incluse în topul celor mai profitabile reprezenta în 2018 mai mult de 95% din total. Cele 10 bănci din top au avut anul trecut profituri cuprinse între 110 de milioane şi 1,54 miliarde de lei.

BRD – Societe Generale a fost atât în 2009, cât şi în 2018, lider în topul celor mai profitabile bănci de pe piaţa locală, banca din România cu capital francez ajungând după un deceniu la un profit dublu, de 1,54 de miliarde de lei.

Banca Transilvania (BT), care a devenit anul trecut cea mai mare după active, depăşind în premieră BCR, a raportat pentru 2018 un profit net de 1,2 miliarde de lei. Faţă de 2009, câştigul obţinut de banca din Cluj anul trecut a fost de 20 de ori mai mare.

BCR, a doua mare bancă din țară după active, şi-a majorat în 2018 profitul net până la 970 de milioane de lei, reprezentând cel mai mare câştig net din ultimul deceniu înregistrat de bancă. În 2009, BCR raporta un profit mai mic, de 238 de milioane. 

Sursa: zf.ro

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.