Cea mai mare fabrică de biciclete din estul Europei va fi construită la Timișoara, investiția fiind de 30 de milioane de euro, a anunțat Vincenzo Moderno, vicepreședintele Camerei de Comerț Italiene pentru România. Conform acestuia, fabrica va fi funcțională anul viitor, aici urmând să fie angajați peste 750 de oameni.

Vicepreședintele Camerei de Comerț Italiene pentru România, Vincenzo Moderno, a spus că noua fabrică va fi construită pe un teren din Calea Șagului, pe o suprafață de 25.000 de metri pătrați. Când va fi complet funcțională, fabrica va produce peste 1,5 milioane de biciclete anual.

„Este o investitie italiana destul de importanta. Va fi construita o hala in Calea Sagului care va avea o suprafata de 25.000 de metri patrati. O sa fie cea mai mare fabrica de biciclete din estul Europei si vom produce, pornind de la sfarsitul lui 2020, 1,5 milioane de biciclete pe an. Investitia este de 30 de milioane de euro si vor lucra 750 de oameni”, a spus Vincenzo Moderno.

Investiția va demara în martie 2020 și va fi finalizată în trimestrul patru al anului viitor. Conform lui Vincenzo Moderno, această fabrică este doar începutul a ceea ce el a numit un „bicycle valley” în Calea Șagului, intenția investitorilor italieni fiind ca în anii următori să deschidă și alte fabrici de componente în aceeași zonă.

„Dorim să avem un «bicycle valley» în Calea Șagului. La început le vom asambla. Dar firme de componente de biciclete au venit în Timișoara și sunt interesate să deschidă filiale în oraș”, a mai spus Moderno.

La final, „Bicycle Valley” de România ar putea crea până la 3000 de locuri noi de muncă.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania