Nu mai puțin de 112 lucrări ale lui Coneliu Baba vor fi expuse la Muzeul Național al Banatului din Timișoara. Printre lucrările semnate de artist se regăsesc desene, eboșe, schițe și studii, unele expuse în premieră în capitala Banatului. Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 15 noiembrie, în mansarda B2 a Bastionului Maria Theresia, începând cu ora 18.

Expoziția de la Timișoara este realizată cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și va putea fi vizitată până în 31 ianuarie 2020. Cu ocazia vernisajului, va fi prezentat și primul volum din jurnalul „Confesiuni”. Deși artistul începe să scrie aceste mărturii în 1944, referirile acoperă și amintiri din copilăria sa.

„Parcurgând însemnările din jurnalul său, îl regăsim pe Corneliu Baba din ce în ce mai retras în liniștea atelierului din strada Pangratti, în fața șevaletului sau a caietului de atelier, frământat de îndoieli și bântuit câteodată de sentimentul neîmplinirii a ceea ce și-a dorit mereu să facă – pictură, și numai pictură”, transmit reprezentanții Muzeului Național al Banatului.

La vernisajul expoziției vor lua cuvântul Maria Albani, legatarul testamentar al pictorului și curatorul expoziției, profesorul Marcel Tolcea și criticul de artă Pavel Șușară.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania