Sub genericul “Accesibilitatea e problema, nu dizabilitatea”, un grup de studenţi entuziaşti de la Universitatea Politehnica Timişoara a demarat proiectul de solidaritate “Educaţie pentru toţi“, care tratează subiectul problemelor cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi. Proiectul își propune creşterea nivelului de conştientizare cu privire la dificultăţile cu care studenţii cu dizabilităţi se confruntă în viaţa de zi cu zi, atât în raport cu infrastructura universităţii, cât şi cu marginalizarea din partea societăţii.

Proiectul are scopul de a asigura accesul tuturor, în mod egal, la actul educaţional şi face parte din programul Corpul European de Solidaritate, susţinut de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale, care urmăreşte să promoveze solidaritatea, una dintre valorile fundamentale ale Uniunii Europene, în principal prin voluntariat şi implicarea tinerilor.

În vederea sprijinirii acestei valori, proiectul se prezintă sub forma unei campanii de solidaritate dedicate persoanelor cu dizabilităţi (locomotorii, auditive şi vizuale) din UPT, prin intermediul căreia se urmăreşte creşterea nivelului de conştientizare cu privire la dificultăţile cu care studenţii cu dizabilităţi se confruntă în viaţa de zi cu zi, atât în raport cu infrastructura universităţii, cât şi cu marginalizarea din partea societăţii.

Prima activitate deschisă publicului larg este o proiecţie de film care va avea loc în data de 18 noiembrie, de la ora 20,00, pe Bulevardul Vasile Pârvan Nr. 2, în Holul Clădirii Electro. Alături de echipa Uhvati Film din Serbia, vor fi ilustrate problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi în fiecare zi, făcându-se apel la empatia şi implicarea auditoriului.

La finalul filmului va avea loc o sesiune de discuţii despre impactul pe care mesajul materialului video difuzat l-a provocat asupra celor prezenţi.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.