Alba Iulia găzduieşte, sâmbătă şi duminică, 16 – 17 noiembrie 2019, Festivalul Naţional de Muzică Folk “Ziua de Mâine”, cel mai important festival de gen din România. Ajuns în acest an la cea de-a XV-a ediţie, Ziua de Mâine aduce la Alba Iulia nume importante din folkul românesc precum Mircea Vintilă, Victor Socaciu, Ducu Bertzi, Alexandra Uşurelu, A.G. Weinberger sau Zoia Alecu. Publicul care îndrăgeşte poezia muzicii, aşa cum este denumit folkul, va avea parte atât de concerte, cât şi de sesiuni de autografe, prezentări şi lansări de carte/cd şi discuţii libere cu artiştii invitaţi.

Festivalul Naţional de Muzică Folk “Ziua de Mâine” este organizat de Consiliul Judeţean Alba prin Centrul de Cultură “Augustin Bena” şi cuprinde ca în fiecare an şi o secţiune de concurs ce are ca scop lansarea tinerelor talente în muzica folk. Potrivit regulamentului, concurenţii s-au putut înscrie până în 11 noiembrie, iar ulterior au trecut printr-o preselecţie. Vârsta maximă a concurenţilor care pot fi acceptaţi este 35 de ani, cu excepţia grupurilor în cadrul cărora unul dintre concurenţi poate depăşi această vârstă.

“Selecţia concurenţilor care intră în concurs este foarte strictă deoarece concurentul trebuie să prezinte două piese, compoziţii proprii sau în primă audiţie, iar aceste compoziţii trebuie să fie de calitate. În final pe scenă vor ajunge doar cei care pot demonstra că au talentul necesar pentru a face parte din “Ziua de Mâine” a muzicii folk. Astfel, Festivalul Naţional de Muzică Folk “Ziua de Mâine” este o rampă de lansare pentru tineri artişti dar şi o invitaţie la spectacole de muzică folk de calitate pentru cei care îndrăgesc acest gen muzical”, a spus managerul Centrului de Cultură “Augustin Bena” Alba, Alexandru Pal.

Printre cei care vor urca în acest an pe scena Festivalului Concurs de Muzică Folk “Ziua de Mâine” îi amintim pe Mircea Vintilă, Victor Socaciu, Ducu Bertzi, Alexandra Uşurelu, A.G. Weinberger, Zoia Alecu, Mircea Baniciu, Daniel Avram şi “Şcoala de Folk” (Alba Iulia) Marinela Popa şi Grupul “Primavera” dar şi alte nume ale muzicii folk româneşti. În program sunt incluse lansări de carte dar şi sesiuni de autografe.

Festivalul Naţional de Muzică Folk “Ziua de Mâine” a ajuns în acest an la cea de-a XV-a ediţie fiind organizat de Consiliul Judeţean Alba prin Centrul de Cultură “Augustin Bena Alba”. Festivalul este, la fel ca multe alte evenimente culturale organizate în Alba, o marcă înregistrată a Consiliului Judeţean Alba.

PROGRAMUL Festivalului Naţional de Muzică Folk “Ziua de Mâine”

16 noiembrie 2019

ora 10,00 – la FRAMM’ S

CAFEAUA CU FOLK

sesiuni de autografe, prezentări şi lansări de carte/cd, discuţii libere despre prezentul muzicii folk

ora 17,00 – la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia

CONCURS DE COMPOZIŢIE ŞI INTERPRETARE A MUZICII FOLK

ora 18,00 – la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia

CONCERT EXTRAORDINAR DE MUZICĂ FOLK

Marinela Popa şi Grupul “Primavera”

POESIS

ZOIA ALECU

A.G. WEINBERGER

DUCU BERTZI

VICTOR SOCACIU

17 noiembrie 2019

ora 10,00 – la FRAMM’ S

CAFEAUA CU FOLK

sesiuni de autografe, prezentări şi lansări de carte/cd, discuţii libere despre prezentul muzicii folk

ora 17,00 – la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia

GALA LAUREAŢILOR

ora 18,00 – la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia

CONCERT EXTRAORDINAR DE MUZICĂ FOLK

DIANA PORCA – marele premiu la ediţia din anul 2018

DANIEL AVRAM şi “ŞCOALA DE FOLK”

FELICIA POP

MIRCEA BANICIU

ALEXANDRA UŞURELU

MIRCEA VINTILĂ

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania