Asociația Acasă în Banat pregătește o nouă ediție a festivalului „Color the Village/Colorează Satul” – Festivalul Faptelor Bune și anunță că este în căutarea unui sat din județul Timiș căruia să îi dea culoare.

În vara anului viitor, voluntarii se vor reuni din nou pentru a da viață și culoare unui alt sat din Banat. Obiectivul este același: vor fi zugrăvite 30 de case, în 3 zile. Dacă anul acesta, festivalul s-a desfășurat în județul Caraș Severin, în localitatea Eftimie Murgu, în 2020, Asociația Acasă în Banat dorește să intervină într-o localitate din județul Timiș.

Timp de 2 săptămâni, până în data de 28 noiembrie, se pot trimite propuneri pentru sate din județul Timiș, iar membrii asociației vor analiza propunerile și vor alege cea mai potrivită locație pentru desfășurarea evenimentului.

”Vom alege un sat din Timiș care să ne primească cu brațele deschise, să găzduiască voluntarii, să îi omenească și să îi ajute când au nevoie. Dacă la prima ediție ne-am decis să ajutăm un sat cu real potențial turistic, prea puțin valorificat, de această dată ne îndreptăm atenția către un sat defavorizat, iar acțiunea noastră să aibă un impact real asupra acelei comunități”, a declarat Radu Trifan, președintele Asociației Acasă în Banat.

Prima ediție Color the Village a avut loc în acest an în localitatea Eftimie Murgu, județul Caraș Severin. Peste 250 de voluntari au reușit o performanță incredibilă și au zugrăvit 34 de case. 

Cine dorește să trimită propuneri pentru a doua ediție Color the Village – Festivalul Faptelor Bune, poate completa următorul formular: https://forms.gle/X7WTFa4s3KSVt3Hv6

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania