fbpx
11.8 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂCe spune despre Klaus Iohannis un învățător din Bistrița; l-a cunoscut în...

Ce spune despre Klaus Iohannis un învățător din Bistrița; l-a cunoscut în 1999

Publicat în

spot_img
spot_img

Învățătorul bistrițean Iacob Brănișteanu povestește pe pagina sa de socializare că l-a cunoscut pe Klaus Iohannis în 1999. Spune că a scris rândurile respective nu pentru a convinge pe cineva sa-l voteze în turul doi ci, mai degrabă, pentru ca oricine să fie capabil să aleagă ”intre Adevar si Minciuna, intre Vorba cu Miez si Vorba Goala, intre Inteligenta si Prostie, intre Perspectiva Serioasa si cea Mai Mult Decat Indoielnica, intre Oprirea Jafului asupra tarii si Continuarea Jafului, intre Reprezentarea Demna a tarii si Reprezentarea de Rasul Lumii, intre Apararea Statului de Drept si Calcarea Lui in Picioare.”

Redăm mai jos întreaga postare a învățătorului Iacob Brănișteanu:

”L-am cunoscut pe Klaus Iohannis in anul 1999. Eram inspector scolar. Trebuia sa fac un tur al universitatilor, sa predau pentru corectare lucrarile scrise in urma sustinerii Concursului National de Titularizare, al carui vicepresedinte eram in judet. Cum aveam si lucrari in germana, pentru invatatori-sectia germana, am poposit si la Sibiu, la Liceul Pedagogic. Cum n-am gasit acolo decat o ingrijitoare, am cerut sa vorbesc cu cineva in masura sa preia in siguranta lucrarile. Mi-a dat numarul de telefon al profesorului Klaus Iohannis, inspector scolar general adjunct la vremea aceea. L-am sunat, i-am relatat despre ce este vorba si mi-a spus sa-l astept la Inspectoratul Scolar, aflat in apropiere. M-a asigurat ca va fi acolo in zece minute, ca va veni cu bicicleta. Dovada ca mersul cu bicicleta era o obisnuinta si nu doar o poza recenta de imagine populara. Asa s-a si intamplat. Ne-am intalnit, i-am predat cum se cuvine lucrarile si mi-a spus apoi, elegant si natural, ca ar fi bucuros sa mai stam de vorba un timp la o cafea. Am petrecut o ora, poate, discutand aplicat si interesat despre problemele din educatie si ce am putea face pentru o mai buna asezare a lucrurilor. Faceam parte, la vremea aceea, din Grupul National de Lucru pentru Reforma si Strategii Educationale, un grup de zece persoane din invatamantul universitar si preuniversitar. Ne-am bucurat ca ne-am intalnit in idei si ne-am despartit apoi, incantati de intalnire. Am descoperit in acea intamplare un om elegant, inteligent, natural, extrem de politicos, fara nimic fals in comportament si in abordare. N-a mai fost de mirare ca in anul urmator a fost ales primar al Sibiului si ca au urmat inca trei mandate la rand. Sibienii stiau ce fac.
Randurile acestea nu sunt pentru a convinge pe cineva sa-l voteze in turul doi. Pana la urma, fiecare alege conform propriei constiinte, propriilor convingeri si principii. Fiecare alege persoana cu care se identifica. Dar alegerea trebuie facuta intre Adevar si Minciuna, intre Vorba cu Miez si Vorba Goala, intre Inteligenta si Prostie, intre Perspectiva Serioasa si cea Mai Mult Decat Indoielnica, intre Oprirea Jafului asupra tarii si Continuarea Jafului, intre Reprezentarea Demna a tarii si Reprezentarea de Rasul Lumii, intre Apararea Statului de Drept si Calcarea Lui in Picioare.
Voi alegeti intre Bine si Rau! Votul sincer, nealterat de factori externi sau subiectivi, va face diferenta. Sa aveti Gandul cel Bun!”

Redactia

Articole recente

Incendiul de pădure din zona Lăpuşna s-a extins pe 40 de hectare din cauza vântului

Intervenţia pompierilor şi a personalului în sprijin se concentrează, în principal, pe crearea unei linii de protecţie pentru limitarea propagării incendiului

Au înflorit bujorii de stepă de la Zau de Câmpie

Bujorii de stepă (Paeonia tenuifolia) din Rezervaţia Botanică de la Zau de Câmpie, cel mai înalt loc din lume în care această plantă s-a adaptat, au început să înflorească un pic mai devreme decât de obicei, pe fondul temperaturilor ridicate.

Festival Madrigal la Baia Mare

În perioada 15 - 28 aprilie 2024, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Programul Național Cantus Mundi invită publicul din județul Maramureș la Festivalul Madrigal, o serie de evenimente culturale remarcabile dedicate spectatorilor de toate vârstele.

Grupare infracţională specializată în înşelăciuni prin Metoda Accidentul, destructurată în Maramureș

Într-o singură zi, gruparea a convins doi vârstinici să le dea peste 36.000 de lei.

Mai multe articole de același fel

Vicepreşedintele CJ Harghita, Bíró Barna Botond, ales candidatul UDMR la preşedinţia CJ

În cursa pentru alegerea candidatului UDMR la preşedinţia Consiliului Judeţean Harghita s-au înscris, pe lângă Bíró Barna Botond, actualul preşedintele al CJ Harghita, Borboly Csaba, aflat la al patrulea mandat, precum şi al doilea vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Barti Tihamér.