După audieri care au durat toată noaptea, polițiștii au decis în această dimineață reținerea pentru 24 de ore a patronului firmei care a făcut deratizarea în blocul din Timișoara unde au murit trei persoane. Lucrările de dezinsecție au fost efectuate de firma Bistim Dera SRL D, iar patronul Ioan Sorin Buță a fost reținut sub acuzațiile de omor din culpă și vătămare corporală.

Primele investigații ale polițiștilor în dosarul dosarul tragediei din Complexul Studențesc, unde doi copii și mama unuia dintre ei au decedat, iar patru adulți și 16 copii au fost internați după ce în blocurile în care locuiau s-a făcut dezinsecție, au scos la iveală faptul că nenorocirea s-a produs pentru că s-au folosit pastile care conțin fosfură de aluminiu, care face parte din grupa I de toxicitate. Aceasta eliberează gazul de fosfură atunci când vine în contact fie cu umiditatea atmosferică, fie cu acid clorhidric în stomac.

Spectrul de utilizare al produsului este destul de larg fiind inclus in raticide, insecticide, dar ca si fumigator pentru depozitele de cereale. De asemenea este utilizat pentru a ucide mamifere mici precum cârtițe sau rozătoare.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania