Întâlnirile de ieri cu presa ale celor doi candidați au fost îndelung comentate. Nu vreau să mai scriu despre celebra zicere a Vasilicăi referitoare la aria cercului. Este evident că nu ar fi avut nicio importanță neștiința ei, însă tot ea spusese că a dat ore la matematică. Și-a dat cu firma’n cap și ne-a convins că, nici măcar la Videle, nu cred să mai fie cineva care să vrea să își trimită copiii, de bunăvoie, la meditații!

Nu doresc să mă opresc prea mult nici asupra șuvoiului de minciuni, lozinci, agresivitate și, pe alocuri, chiar răutate pură pe care Vasilica le-a împroșcat de la pupitrul în care se cocoțase să-și susțină conferința de presă. A fost încununarea unei campanii mizerabile a PSD, o campanie în care – în loc să iasă cu mic cu mare pe străzi, prin piețe, prin târguri, pe la porțile românilor să le spună cum au realizat celebrul program de guvernare ”din scoarță în scoarță”, pesediștii s-au dedat doar la intoxicări josnice. De la limbajul suburban al peremistei Olguța, la zeflemeaua plină de bădărănisme a lui Orlando zis și Discotecă, trecând prin nenumăratele ferme de troli plătiți baban de la buget ca să scrie pe Facebook mereu și mereu știri false grosolane despre așa-zisele dosare ale lui Iohannnis, despre copiii cu care făcea trafic și despre faptul că nu e român, campania electorală a PSD a fost una execrabilă de la un capăt la altul.

Ceea ce m-a frapat însă cu adevărat ieri la Vasilica a fost acel cuvânt scăpat ca o porumbiță pe gură: ”ĂȘTIA” din diaspora. Nu, vă rog să mă credeți, nu a fost doar o greșeală! Nu a fost o simplă eroare! Acel cuvânt arată un întreg eșafodaj în gândirea domniei sale. Vasilica îi detestă din tot sufletul pe ”ĂȘTIA”! Ea și partidul din care face parte îi detestă pentru tot ceea ce sunt ei: pentru că votează mereu ”contra”, pentru că fac praf creierelor părinților rămași acasă și îi conving să nu mai voteze cu PSD, pentru că sunt deștepți și nu se lasă prostiți și nici cumpărați cu o vadră roșie și o pungă în care sunt alte trei pungi goale, pentru că la ei nu mai ține bla-bla-ul pe care de zeci de ani îl tot rostogolesc pesediștii prin toate cătunele patriei. De-aia Vasilica și ai ei îi urăsc pe ”ĂȘTIA”! Da, ”ĂȘTIA” sunt tot ce poate să vadă mai rău pesedimea!

Temerea mare a Vasilicăi este că ”ĂȘTIA” i-au deșteptat pe prea mulți dintre ”ĂIA” rămași în țară. Trebuie opriți cumva, trebuie ca acțiunile lor să fie duse în derizoriu. Trebuie arătați cu degetul roșu și trebuie pictați ca anti-români sau mai puțin români, așa cum e și cel pe care îl votează în detrimentul româncei Vasilica.

Voi, cei care sunteți ”ĂȘTIA”, vă invit să faceți duminică ceea ce ați făcut și în primul tur. Sunt sigur că aveți cu toții o TUTĂ de motive să ieșiți în număr mare, să vă mobilizați și să arătați de ce sunt în stare … ”ĂȘTIA”!

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania