Senatorul USR Mihai Goțiu o acuză pe președinta PSD, Viorica Dăncilă, de impostură și susține într-o postare pe pagina sa de socializare că aceasta dă dovadă de ”tupeu incredibil” atunci când spune că, dacă va ajunge la Cotroceni, va opri tăierile ilegale de păduri. Mihai Goțiu susține că guvernele PSD, în frunte cu Guvernul pe care l-a condus personal Viorica Dăncilă, au înlesnit și au fost complice la distrugerea pădurilor României și a ariilor naturale protejate.

Mihai Goțiu spune despre Viorica Dăncilă că este ”întâia impostoare a țării, incompetența la pătrat, cocoțată o prea lungă vreme la Palatul Victoria și care se visează acum la Cotroceni”după ce candidata PSD la președinție a susținut că va face din calitatea de Președinte al țării demersuri pentru salvarea pădurilor românești.

”Voi cere, în cadrul ședințelor de Guvern pe care le voi conduce, să fie dusă la capăt finanțarea corectă și aducerea tehnologică la zi a Sistemului de Urmărire a Materialului Lemnos (SUMAL), repunerea în funcționare a aplicației Inspectorul Pădurii și aducerea la zi, la maxim de transparență, a Inventarului Național Forestier. Voi susține, prin mesaje publice și prin crearea unui grup de lucru coordonat la nivelul Administrației Prezidențiale, crearea și finanțarea de noi parcuri naturale, precum și creșterea suprafeței împădurite.”, scria Viorica Dăncilă pe pagina sa de Facebook.

Redăm mai jos postarea lui Mihai Goțiu:

”Alo, d-na Dăncilă, în 2017 și 2018, Guvernele PSD au fost cele care au blocat finanțarea SUMAL și a Inspectorului Pădurii. Majoritatea parlamentară PSD & ALDE & UDMR a fost cea care a anulat o parte importantă a sancțiunilor aplicabile hoților de lemne. Prin ordine de ministru, Guvernul PSD pe care l-ați condus a protejat firmele care exploatează ilegal și distrug pădurile și ariile naturale protejate.

Guvernul pe care l-ați condus și majoritatea parlamentară din jurul PSD au pus pe butuci legislația de mediu, au inițiat proiecte și propuneri legislative (pe unele am reușit, împreună cu societatea civilă, să le blocăm, altele sper să le corectăm sau să le abrogăm cât mai repede) prin care avizele, autorizările, studiile de impact și evaluăriile de mediu să fie ocolite. Am fost nevoiți să atacăm la Curtea Constituțională legile care permiteau ciuntirea gravă a ariilor naturale protejate (alea care există deja, nu a altora noi) și doar după zeci de interpelări și zeci de mii de semnături strânse, am reușit să blocăm legea care ar fi dat liber la dinamită și drujbe în cele mai valoroase zone ale ariilor naturale protejate.

Culmea aberației: am avut de luptat cu propuneri legislative PSD & ALDE cu dedicație, cum au fost cele în cazul proiectului Hidroelectrica din Parcul Național Defileul Jiului, menite să treacă peste deciziile definitive ale Justiției! O parte importantă a pădurilor virgine au fost distruse, pentru că Guvernul a amânat finalizarea catalogului. Pentru salvarea râurilor de la băgarea lor pe țeavă spre folosul unor profitori conectați politic am fost nevoiți să luptăm din Făgăraș, în Caraș-Severin, în Cluj și în multe alte locuri din țară, chiar și după ce, în urma implicării civice, Comisia Europeană a spus ”stop joc!”.

Reprezentanții partidului pe care d-na Dăncilă îi reprezintă, au votat în Parlament nu doar pentru împușcarea la liber a urșilor, ci și pentru masacrarea a două simboluri naționale – caprele negre și ciocârliile de câmp!

Lista legilor, hotărârilor de guvern, a ordonanțelor de urgență și a ordinelor de ministru din timpul ultimelor Guverne PSD, cu efecte iremediabile asupra mediului (pădurilor, apelor, calității aerului) ar putea umple o enciclopedie pe măsura celei britanice!

Nu a existat calamitate naturală sau provocată de om – furtună, tornadă, inundații, incendii etc. – care să fi lovit și să fi avut efecte mai distructive pentru apele și pădurile României decât măsurile Guvernelor PSD din domeniul mediului!

Și de ce? Pentru ca ”băieții deștepți” din jurul găștii PSD să-și umple buzunarele de pe urma distrugerii mediului. Și, acum, d-na Dăncilă, impostoarea numărul unu a neamului, promite că va apăra mediului?

Plâng pădurile și tremură frunza copacilor care au mai rămas în picioare în țara asta, când văd un asemenea tupeu. Și apele otrăvite ori băgate pe țeavă se învolburează cu mânie. Doar munții de gunoaie cu emanații pestilențiale rânjesc pe la marginea orașelor. Dar le-o veni și lor rândul!”

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania