Câteva mii de clujeni și turiști au asistat ieri seară la deschiderea Târgului de Crăciun din Cluj-Napoca, primarul Emil Boc fiind cel care a aprins iluminatul festiv folosind o aplicație de pe telefonul mobil.

Cei care vizitează Clujul în acest sfârșit de an trebuie musai să facă o oprire și la Târgul de Crăciun, unde cele aproape 90 de căsuțe frumos decorate, caruselul cu 3.000 de luminițe, iglu-ul urșilor polari, ieslea de Crăciun, jocurile de mari dimensiuni, patinoarul și aromele băuturilor fierbinți, dar și preparatele tradiționale gătite pe loc vor trezi, cu siguranță, emoția sărbătorilor.

Adresându-se celor prezenți la deschiderea oficială, Emil Boc i-a lăudat pe organizatori și a spus că Târgul de Crăciun de la Cluj-Napoca “se regăsește în primele zece din Europa”.

“Ne-am adaptat și noi la tehnologia modernă, nu mai venim cu butoanele ca să apăsăm pentru deschiderea iluminatului, avem un telefon, avem o aplicație și vom vedea dacă ea funcționează sau nu”, a spus Emil Boc.

Vizitatorii vor putea descoperi târgul prin joc, în cadrul unei activități de tip vânătoare de comori, care îi va purta pe la principalele atracții din târg și le va testa abilitățile de detectiv. Programul Căsuței Moșului, va include, pe lângă tradiționalele ateliere și sesiuni de jocuri pentru toată familia, și o activitate de tipul escape room, în care cei mici vor avea la dispoziție doar 30 de minute să găsească registrul lui Moș Crăciun și să-și treacă numele pe lista copiilor curioși.

Personajele principale ale temei de anul acesta – calul cu coarne, omul de zăpadă din zaruri și domino joker – au coborât din poveste și vor fi alături de noi în piață. De asemenea, tramvaiul lui Moș Crăciun își începe turele zilnice, pe traseul Bucium-Gară și retur, în fiecare după-amiază, de la ora 16:00 la 19:00. 

Târgul de Crăciun va rămâne deschis până pe 31 decembrie.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania