Câteva mii de clujeni și turiști au asistat ieri seară la deschiderea Târgului de Crăciun din Cluj-Napoca, primarul Emil Boc fiind cel care a aprins iluminatul festiv folosind o aplicație de pe telefonul mobil.

Pe pagina de Facebook Știrile Transilvaniei găsiți cele mai importante știri ale momentului, opinii și analize. Dați-ne LIKE!

Cei care vizitează Clujul în acest sfârșit de an trebuie musai să facă o oprire și la Târgul de Crăciun, unde cele aproape 90 de căsuțe frumos decorate, caruselul cu 3.000 de luminițe, iglu-ul urșilor polari, ieslea de Crăciun, jocurile de mari dimensiuni, patinoarul și aromele băuturilor fierbinți, dar și preparatele tradiționale gătite pe loc vor trezi, cu siguranță, emoția sărbătorilor.

Adresându-se celor prezenți la deschiderea oficială, Emil Boc i-a lăudat pe organizatori și a spus că Târgul de Crăciun de la Cluj-Napoca “se regăsește în primele zece din Europa”.

“Ne-am adaptat și noi la tehnologia modernă, nu mai venim cu butoanele ca să apăsăm pentru deschiderea iluminatului, avem un telefon, avem o aplicație și vom vedea dacă ea funcționează sau nu”, a spus Emil Boc.

Live din Piața Unirii: Deschiderea Târgului de Crăciun și aprinderea luminilor de sărbători

Geplaatst door Emil Boc op Vrijdag 22 november 2019

Vizitatorii vor putea descoperi târgul prin joc, în cadrul unei activități de tip vânătoare de comori, care îi va purta pe la principalele atracții din târg și le va testa abilitățile de detectiv. Programul Căsuței Moșului, va include, pe lângă tradiționalele ateliere și sesiuni de jocuri pentru toată familia, și o activitate de tipul escape room, în care cei mici vor avea la dispoziție doar 30 de minute să găsească registrul lui Moș Crăciun și să-și treacă numele pe lista copiilor curioși.

Personajele principale ale temei de anul acesta – calul cu coarne, omul de zăpadă din zaruri și domino joker – au coborât din poveste și vor fi alături de noi în piață. De asemenea, tramvaiul lui Moș Crăciun își începe turele zilnice, pe traseul Bucium-Gară și retur, în fiecare după-amiază, de la ora 16:00 la 19:00. 

Târgul de Crăciun va rămâne deschis până pe 31 decembrie.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.