Fostul consilier al lui Dan Barna, Andrei Caramitru (USR), face o analiză la rece a situației politice de după câștigarea alegerilor de către Klaus Iohannis. Într-o postare pe pagina sa de socializare, Caramitru susține că în lipsa unei reforme electorale, situația nu va arăta deloc bine pentru dreapta românească la alegerile locale și parlamentare de anul viitor.

Andrei Caramitru spune că guvernul PNL trebuie sa schimbe legile electorale, astfel încât să elimine blocajele pentru tineri la locale și parlamentare (liste suplimentare) și să dea reprezentativitate diasporei. Cum poate face asta? ”Cu un pix și o coala A4 pe care să se scrie un OUG. Semnată de primul ministru Orban”, a spus Andrei Caramitru.

”Dacă nu face asta – vă spun – suntem praf la anul.” a conchis Andrei Caramitru.

Redăm mai jos integral postarea sa:

”URGENTA NAȚIONALA – SCHIMBAREA LEGILOR ELECTORALE

Va bucurați nu ? Tabăra anti-PSD a luat 6.5 milioane de voturi și pro-PSD doar 3.5 milioane. Gata – s-a rezolvat? Deloc. Și nu e de bine.

La anul vin localele si parlamentarele. Și din cei 6.5 milioane vom pierde așa:
* 900’000 voturi din diaspora
* 800’000 voturi de pe listele speciale (tineri care nu pot vota in orașele mari pentru ca nu au buletin acolo)
* 700’000 din prezenta mai mica (tipic fata de turul2 la parlamentare)
* Cum PNL se erodează fiind la guvernare, mai pierdem vreo 500’000 care se duc in tabăra pro-PSD

Adica: de la 6.5 miloane putem scădea lejer cu 2.9 milioane, adică la 3.6. Și ei sa crească la 4 milioane. Și repetam schema după prezidențialele din 2014 – când mama ce tare l-am bătut pe Ponta ca sa vină după un an Firea și Dragnea.

Așa ca – guvernul PNL TREBUIE sa schimbe legile electorale. Sa elimine blocajele pentru tineri la locale și parlamentare (liste suplimentare). Și sa dea reprezentativitate diasporei.

O sa scriu mai încolo și cum se poate face asta. Cu un pix și o coala A4 pe care sa se scrie un OUG. Semnată de primul ministru Orban.

Dacă nu face asta – va spun – suntem praf la anul.”

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.