Compania de drumuri ia poziție față de greva angajaților uneia dintre firmele care execută lucrări pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș – Turda și precizează că acțiunea de astăzi este consecința nerespectării raporturilor dintre Antreprenor și Subcontractant, întrucât CNAIR este în grafic cu plățile către Asocierea Aktor Technical Societe Anonyme (AKTOR SA) – S.C. EuroConstruct Trading 98 S.R.L., Antreprenorul lotului 2 al Autostrăzii Sebeș – Turda.

CNAIR precizează într-un comunicat de presă că a solicitat Antreprenorului în numeroase rânduri să platească la timp prestatorii și furnizorii, tocmai pentru a evita apariția unor astfel de situații.

De asemenea, CNAIR i-a convocat astăzi, 25.11.2019, în regim de urgență, pe factorii de decizie ai Antreprenorului ca să prezinte situția plăților restante în cadrul acestui proiect, precum și calendarul achitării acestora.

Lotul 2 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între Aiud Sud și Alba Iulia Nord, este construit de grecii de la Aktor și înaintează foarte greu. Lotul are o lungime de 24,25 km, are numeroase structuri, probleme cu infiltrațiile, iar mobilizarea constructorului lasă de dorit. La finalul lunii octombrie s-a raportat un progres oficial de 43,10% față de 40,34% în septembrie.

Contractul pentru realizarea Lotului 2 are o valoare de 549.332.493,62 lei, fără TVA și a fost semnat pe 14 noiembrie 2014. Termenul de finalizare din contract era 2 octombrie 2016. Ulterior a fost decalat pentru aprilie 2018, dar cel mai probabil va fi terminat abia în 2020.