fbpx
3.7 C
Cluj-Napoca
AcasăAUTOSTRĂZILE LA CONTROLCNAIR despre greva de pe Lotul 2 al Autostrăzii Sebeș - Turda:...

CNAIR despre greva de pe Lotul 2 al Autostrăzii Sebeș – Turda: Suntem în grafic cu plățile

Publicat în

spot_img
spot_img

Compania de drumuri ia poziție față de greva angajaților uneia dintre firmele care execută lucrări pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș – Turda și precizează că acțiunea de astăzi este consecința nerespectării raporturilor dintre Antreprenor și Subcontractant, întrucât CNAIR este în grafic cu plățile către Asocierea Aktor Technical Societe Anonyme (AKTOR SA) – S.C. EuroConstruct Trading 98 S.R.L., Antreprenorul lotului 2 al Autostrăzii Sebeș – Turda.

CNAIR precizează într-un comunicat de presă că a solicitat Antreprenorului în numeroase rânduri să platească la timp prestatorii și furnizorii, tocmai pentru a evita apariția unor astfel de situații.

De asemenea, CNAIR i-a convocat astăzi, 25.11.2019, în regim de urgență, pe factorii de decizie ai Antreprenorului ca să prezinte situția plăților restante în cadrul acestui proiect, precum și calendarul achitării acestora.

Lotul 2 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între Aiud Sud și Alba Iulia Nord, este construit de grecii de la Aktor și înaintează foarte greu. Lotul are o lungime de 24,25 km, are numeroase structuri, probleme cu infiltrațiile, iar mobilizarea constructorului lasă de dorit. La finalul lunii octombrie s-a raportat un progres oficial de 43,10% față de 40,34% în septembrie.

Contractul pentru realizarea Lotului 2 are o valoare de 549.332.493,62 lei, fără TVA și a fost semnat pe 14 noiembrie 2014. Termenul de finalizare din contract era 2 octombrie 2016. Ulterior a fost decalat pentru aprilie 2018, dar cel mai probabil va fi terminat abia în 2020.

Redactia

Articole recente

”Timișoara Muzicală” își va deschide peste câteva zile porțile, în capitala Banatului

Opera Gala, Turandot sau Otello sunt doar câteva dintre spectacolele de operă la care timișorenii și nu numai își pot cumpăra deja bilete, în vreme ce Filarmonica Banatul este pregătită să pună în scenă o serie de recitaluri și concerte simfonice care cu siguranță vor satisface și cele mai exigente pretenții ale melomanilor.

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Mai multe articole de același fel

Director CNAIR: Joi, la ora 15.00, se deschide Drumul Expres care asigură legătura dintre Centura Oradea şi A3

Directorul general al CNAIR a precizat că, în viitor, acest sector de drum se va adăuga drumului expres Arad -Oradea pe coridorului de mare viteză care va asigura legătura rutieră între Marea Baltică- Marea Neagră şi Marea Adriatică.