Alexandru Raul Todoran, elevul din Orăștie care în luna august a acestui an era medaliat cu aur la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori, și-a adăugat o nouă medalie de aur în palmares, după ce a ieșit primul în cadrul IATI 2019 – International Autumn Tournament in Informatics, concurs care a avut loc în Bulgaria și unde s-a întrecut cu peste 200 de alți concurenți din 10 țări.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Alexandru Raul Todoran este fără îndoială unul dintre geniile informaticii românești actuale. Elevul de clasa a VIII-a studiază la Liceului Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăștie și recent a fost membru al echipei de patru matematicieni care au format lotul ce a reprezentat țara noastră la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori, unde a obținut medalia de aur.

International Autumn Tournament in Informatics a avut loc între 20 și 24 noiembrie în orașul Shumen din Bulgaria și anul acesta competiția a marcat un deceniu de existență. Competiția din Bulgaria este una dintre cele cinci competiții internaționale de prestigiu la care participă România.

Concursul a fost organizat pe două grupe de vârstă: juniori și seniori, iar la competiție au participat peste 200 de matematicieni din 10 țări.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania