Alexandru Raul Todoran, elevul din Orăștie care în luna august a acestui an era medaliat cu aur la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori, și-a adăugat o nouă medalie de aur în palmares, după ce a ieșit primul în cadrul IATI 2019 – International Autumn Tournament in Informatics, concurs care a avut loc în Bulgaria și unde s-a întrecut cu peste 200 de alți concurenți din 10 țări.

Alexandru Raul Todoran este fără îndoială unul dintre geniile informaticii românești actuale. Elevul de clasa a VIII-a studiază la Liceului Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăștie și recent a fost membru al echipei de patru matematicieni care au format lotul ce a reprezentat țara noastră la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori, unde a obținut medalia de aur.

International Autumn Tournament in Informatics a avut loc între 20 și 24 noiembrie în orașul Shumen din Bulgaria și anul acesta competiția a marcat un deceniu de existență. Competiția din Bulgaria este una dintre cele cinci competiții internaționale de prestigiu la care participă România.

Concursul a fost organizat pe două grupe de vârstă: juniori și seniori, iar la competiție au participat peste 200 de matematicieni din 10 țări.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.