fbpx
3.7 C
Cluj-Napoca
AcasăAUTOSTRĂZILE LA CONTROLGrevă pe Lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda

Grevă pe Lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda

Publicat în

spot_img
spot_img

Muncitorii uneia dintre firmele care lucrează la construcţia lotului 2 al Autostrăzii Sebeş-Turda s-au strâns luni dimineaţa pe şantier pentru a atrage atenţia autorităţilor că nu mai au material de lucru, iar firma are de încasat peste 4,5 milioane de lei pentru lucrările făcute în ultima perioadă, scrie g4media.ro

Reprezentantul firmei, care este unul dintre subcontractorii cu care Aktor lucrează la construcţia lotului 2 al autostrăzii Sebeş-Turda, a declarat, luni dimineaţă, că muncitorii s-au strâns pe şantier pentru a protesta, declarând că nu pot lucra pentru că nu mai au materiale, iar firma nu şi-a mai primit banii pentru lucrările făcute de o lună şi jumătate.

„De săptămâna trecută Aktor nu ne-a mai livrat material pentru realizarea terasamentelor, deşi au fost anunţaţi de către mine, în urmă cu 2-3 săptămâni că se va termina acel material din care am exploatat până în data de 18 noiembrie. (…) Le-am trimis o notificare scrisă, atât dânşilor, cât şi firmei de consultanţă, CNAIR-ului, DRDP-ului Cluj. Până în momentul de faţă nu am primit absolut niciun răspuns. Societatea noastră are facturi scadente şi restante în valoare de 4.500.000, plus dacă luăm în considerare ce s-a lucrat în luna noiembrie. (…) Până acum o lună şi jumătate nu am avut probleme cu banii, ni s-au plătit”, a declarat Mircea Rotar, şef de şantier al firmei subcontractoare, conform sursei citate.

El a mai spus că prin protestul organizat luni, firma vrea să atragă atenţia atât CNAIR, cât şi noului ministru şi DRDP Cluj, că daca problemele continuă „va mai dura încă doi ani până se va termina această autostradă”.

Lotul 2 A10 (24,25km – de la Pârâul Iovului/ Alba Iulia până la intrarea în Aiud; km 17+000 – km 41+250)

  • Stadiu fizic: 60,2% (avans 1,82 p.p. octombrie față de septembrie), stadiu financiar 48,59% (sursa CNAIR, date octombrie 2019)
  • Valoare contract: 549.332.493 lei
  • Constructor: Asocierea Aktor SA – Euroconstruct Trading ’98 SRL
  • Contract: semnat în 14 noiembrie 2014
  • Termen de finalizare (contractual): Octombrie 2016 (inițial), amânat aprilie 2018, amânat decembrie 2019
Redactia

Articole recente

Elevi și profesori din patru țări pun în valoare „Memoria Pământului” prin proiectul EMME

Proiectul urmărește crearea unui curriculum școlar interdisciplinar

S-a lansat Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Brașov, un mediator în relația cu instituțiile statului pentru IMM-urile din județ

Lansarea PIMM Brașov a fost un eveniment mult așteptat de mediul de afaceri local, lucru dovedit de prezența într-un număr mare, mult peste așteptări, în sala conferințe din centrul Brașovului.

Sute de iubitori ai pedalării, înscriși la cea de-a III-a ediție a Poli Bike Challenge

Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, s-au înscris la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv Velocitas

FITS | John Malkovich și Isabelle Adjani, printre actorii de excepție prezenți, în iunie, la Sibiu

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale ale artelor spectacolului, precum actorul John Malkovich, actriţa Isabelle Adjani, Mikhail Baryshnikov şi Jan Fabre, dar şi pe Jon Fosse, unul dintre cei mai apreciaţi autori ai momentului

Mai multe articole de același fel

Director CNAIR: Joi, la ora 15.00, se deschide Drumul Expres care asigură legătura dintre Centura Oradea şi A3

Directorul general al CNAIR a precizat că, în viitor, acest sector de drum se va adăuga drumului expres Arad -Oradea pe coridorului de mare viteză care va asigura legătura rutieră între Marea Baltică- Marea Neagră şi Marea Adriatică.