Reprezentanţii Ministerului Educaţiei şi Cercetării (MEC) precizează că activitatea curentă a sistemului de educaţie nu este afectată în urma rectificării bugetare, existând fonduri suficiente pentru susţinerea cheltuielilor operaţionale. În schimb, bugetul MEC a fost diminuat cu suma prevăzută pentru proiectul “România modernă, România digitală”, vizând achiziţia de table inteligente şi de tablete, care a fost anunţat de fostul ministru, dar nici nu a fost scris.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC) arată, într-un comunicat de presă transmis marţi, că a procedat la analiza veniturilor şi cheltuielilor pentru anul 2019, în pregătirea deciziilor aferente rectificării bugetare.

“Proiectul „România modernă, România digitală”, anunţat de fostul ministru al Educaţiei, a fost introdus în Bugetul ministerului pentru anul 2019, la titlul 58: „Proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014 – 2020”. Acest proiect era destinat schimbării sistemului de predare a lecţiilor, prin achiziţionarea de table inteligente şi de tablete. Proiectul în cauză, în valoare de 2 miliarde lei, din care 400.000 lei reprezintă cofinanţarea naţională, iar 1.600.000.000 lei reprezintă fonduri externe nerambursabile, nu a fost scris, şi cu atât mai puţin implementat”, scrie în comunicat.

Conform sursei citate, până în acest moment, nu a fost redactată şi aprobată cererea de finanţare.

Prin urmare, pentru rectificarea bugetară, bugetul MEC a fost diminuat cu suma prevăzută pentru acest proiect nerealizat.

“Activitatea curentă a sistemului de educaţie nu este afectată, existând fonduri suficiente pentru susţinerea cheltuielilor operaţionale, aşa cum au fost planificate”, precizează reprezentanţii MEC.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.