Teatrul Szigligeti din Oradea a primit două premii în cadrul Festivalului Internaţional de Dramaturgie Contemporană de la Braşov, a informat, într-un comunicat de presă, referentul artistic Arpad Levente Biro.

Drama “Occident Express” a lui Matei Vişniec, prezentată în premieră absolută în limba maghiară în luna martie, a fost distinsă cu premiul pentru cea mai bună regie (Zalán Zakariás), iar actriţa Eszter Román a primit premiul pentru cea mai bună actriţă a festivalului.

Trupa orădeană de limbă maghiară a participat la cea de a 30-a ediţie a acestui festival, ce a avut loc în perioada 17 – 23 noiembrie, la Teatrul “Sică Alexandrescu” din Braşov.

În cadrul celor şapte zile de festival, au urcat pe scenă trupe apreciate ale teatrului românesc precum Teatrul Naţional “I. L. Caragiale” din Bucureşti, Teatrul Bulandra, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Metropolis, dar şi Teatrul Naţional “Mihai Eminescu” din Chişinău.

Din juriul festivalului-concurs internaţional au făcut parte actriţa Olga Delia Mateescu, societara de onoare a Teatrului Naţional din Capitală, jurnalista TV şi radio Ruxandra Săraru şi actorul şi regizorul Alexandru Nagy. 

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.