Teatrul Szigligeti din Oradea a primit două premii în cadrul Festivalului Internaţional de Dramaturgie Contemporană de la Braşov, a informat, într-un comunicat de presă, referentul artistic Arpad Levente Biro.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Drama “Occident Express” a lui Matei Vişniec, prezentată în premieră absolută în limba maghiară în luna martie, a fost distinsă cu premiul pentru cea mai bună regie (Zalán Zakariás), iar actriţa Eszter Román a primit premiul pentru cea mai bună actriţă a festivalului.

Trupa orădeană de limbă maghiară a participat la cea de a 30-a ediţie a acestui festival, ce a avut loc în perioada 17 – 23 noiembrie, la Teatrul “Sică Alexandrescu” din Braşov.

În cadrul celor şapte zile de festival, au urcat pe scenă trupe apreciate ale teatrului românesc precum Teatrul Naţional “I. L. Caragiale” din Bucureşti, Teatrul Bulandra, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Metropolis, dar şi Teatrul Naţional “Mihai Eminescu” din Chişinău.

Din juriul festivalului-concurs internaţional au făcut parte actriţa Olga Delia Mateescu, societara de onoare a Teatrului Naţional din Capitală, jurnalista TV şi radio Ruxandra Săraru şi actorul şi regizorul Alexandru Nagy. 

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania