După experiența superbă de anul trecut, când mai multe echipe din județul Hunedoara au luat parte la acest eveniment, organizatorii au hotărât să continue și să facă din ”Medieval Robotics Day” o tradiție. Astfel, sâmbătă, 30 noiembrie, începând cu ora 10.00, Castelul Corvinilor redevine gazdă a evenimentului destinat împătimiților roboticii din județul Hunedoara.

Evenimentul este organizat de către RobotX Hunedoara și este destinat pasionaților de robotică, publicul având ocazia să cunoască echipele de robotică din județul Hunedoara, să vadă cum funcționează roboții creați de acestea și să afle mai multe despre proiectele elevilor hunedoreni și despre știința roboticii.

„După experiența superbă de anul trecut, cand echipele din județ au luat parte la acest eveniment, am hotărât că am vrea ca aceasta să devină o tradiție. În acest an invităm echipele doritoare să se alăture evenimentului la Hunedoara, pentru a ne bucura împreuna de o zi în care putem împărtăși pasiunea noastră cu toti cei care vor sa viziteze Castelul. Dorim ca vizitatorii să rămână cu amintiri frumoase nu doar legate de castel, cât și de ceea ce un grup de tineri interesați și hotărâți pot realiza, promovând valorile FIRST și distrandu-ne in acelasi timp”, este invitația echipei RobotX Hunedoara.

RobotX este echipa de robotică a Colegiului Național de Informatică „Traian Lalescu” din Hunedoara, parte a clubului Fizitec. Echipa este coordonată de profesorul de fizică Mircea Nistor.

Elevii hunedoreni au câștigat anul trecut competiţia mondială de robotică „FIRST Global Competition”, din Mexic. Echipa RobotX Hunedoara a câștigat marele premiu la campionatul național “BRD FIRST Tech Challenge Romania”, care a avut loc în februarie anul acesta. În aprilie anul acesta, echipa RobotX a ajuns până în semifinalele Campionatului Mondial de Robotică de la Detroit, SUA.

Evenimentul este sprijinit de Primăria Hunedoara și Muzeul Castelul Corvinilor.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.