Două persoane au fost rănite, suferind arsuri, iar alte 25 au fost evacuate în urma unei explozii produsă, miercuri după-amiază, într-un bloc din municipiul Satu Mare. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Someş Satu Mare, un bărbat şi o femeie au suferit arsuri, iar alte două persoane atac de panică. În total au fost evacuate 25 de persoane. Echipajele medicale au preluat victimele cu arsuri şi le-au transportat la UPU Satu Mare. Deocamdată nu se cunoaşte cauza exactă a exploziei, dar se presupune că a fost o scurgere de gaze.

Din primele estimări, 11 locuinţe ar fi afectate. La faţa locului sunt mai multe echipaje de pompieri, poliţie, jandarmerie, Primăria Satu Mare, echipe de la E.On Gaz care verifică reţeaua de gaze naturale.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” Satu Mare a solicitat un elicopter SMURD pentru preluarea uneia dintre victimele rănite în explozia produsă miercuri după-amiază în municipiul Satu Mare. Potrivit ISU, elicopterul a fost solicitat pentru un bărbat de 30 de ani rănit în explozie.

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a declarat că blocul în care a avut loc explozia este în stare de exploatare, însă utilităţile nu vor fi pornite în această noapte, iar locatarilor li s-au pus la dispoziţie spaţii de cazare.

“Se pare că din punct de vedere a structurii, blocul este în stare de exploatare. 100% astăzi la noapte nu se va da drumul la utilităţi, nici la gaz, nici la curent. Dacă îşi iau decizia locatarii că vor să stea în această noapte în locuinţele lor, vor putea să facă acest lucru, nu putem să-i obligăm să meargă altundeva în această noapte. Cu toate acestea, noi am pregătit 60 de locuri de cazare la Liceul Forestier, am vorbit cu colegii de la Asistenţă Socială, încercăm să punem la dispoziţie mâncare rece, iar mâine dacă este cazul suntem pregătiţi şi de masă caldă”, a declarat Kereskenyi Gabor.

La rândul său, administratorul public, Maskulik Csaba, a precizat că etajul trei al blocului este nelocuibil.

Sursa: Agerpres

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.