Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu (PNL), a transmis o notă internă angajaţilor Primăriei în care îi anunţă că se interzice folosirea grătarelor pe domeniul public şi interpretarea sau difuzarea de manele, după ce au apărut imagini cu dedicaţii făcute chiar lui, la un târg organizat de una dintre instituţiile din subordine. Robu vorbeşte despre ”sancţionarea drastică, inclusiv a persoanelor cu funcţii de conducere”.

Recenta decizie a primarului stârnește controverse, iar reputatul sociolog Gelu Duminică îi face câteva recomandări primarului Timișoarei.

”Ma surprinde numărul foarte mare de susținători ai mizeriei profund discriminatorii promovate de Primăria Timișoara. Un gen muzical, oricare ar fi el, nu poate fi interzis pentru ca asa vrea primarul! Muzica e bucurie, oameni buni, și unește suflete! Opriți-va sa credeți ca sunteți superiori doar pentru ca sunteți mai albi, mai multi și ascultați Smiley! BTW: sunt sigur ca parte din zecile alea de milioane de vizualizări pe care Dani Mocanu, Salam and Co le au, sunt făcute și de parte dintre voi. BTW2: foarte multe dintre melodiile cantate de star-urile romanești pop ale momentului (inclusiv Smiley, Loredana, Jo etc) sunt pe ritm de manea. BTW3: Damian Draghici, câștigător de Grammy, nu ar putea concerta în Timisoara. Nici Goran Bregovici!”, a spus Gelu Duminică.

Reputatul sociolog, îi mai transmite primarului Timișoarei să mai dea și o altă circulară în care:
1. Se se “legifereze” la ce filme sa ne uitam, ca poate unele sunt naspa și instiga la lucruri nasoale.
2. Sa stabilească ce poziții sexuale avem voie cu partenerul/partenera noastră. Sunt sigur ca unele sunt “de neînchipuit” pentru domnia sa.
3. Sa se interzică înghețata și bananele, ca unele sunt prea des folosite în filmele porno!
4. Sa se interzică melodiile din folclor în care se vorbește de băutură, sex și dușmănie, pentru ca învață lumea la prostii.

Nicolae Robu şi-a anunţat angajaţii, într-o notă internă, că „se interzice folosirea pe domeniul public al Municipiului Timişoara, în aer liber, a grătarelelor, proţapurilor şi altor ustensile de gătit cu foc deschis, generatoare de fum şi degajatoare de mirosuri de bucătărie de intensităţi deranjante”.

În plus, la niciun eveniment din oraş nu se vor mai putea asculta manele.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.