Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri că CSAT a avizat cumpărarea a cinci avioane F-16, că general-locotenent Daniel Petrescu va fi noul şef al Statului Major al Apărării şi că la summitul NATO de la Londra, unde România va reitera importanţa regiunii Mării Negre pentru NATO şi faptul că este decisă să aloce 2% din PIB pentru apărare. Preşedintele a ţinut să remarce că a fost prima şedinţă în noua formulă guvernamentală şi că, în cazul unor teme care păreau complicate înainte cu fostul guvern PSD eşuat, acum abordarea s-a schimbat fundamental.

Conform preşedintelui, primul subiect a fost legat de şedinţa NATO de săptămâna viitoare de la Londra, fiind stabilite obiectivele României: reiterarea importanţei regiunii Mării Negre şi angajamentul României de a aloca 2% din PIB pentru apărare. 

Declarație de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis, la finalul ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării

Declarație de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis, la finalul ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării

Geplaatst door Privesc.Eu op Woensdag 27 november 2019

CSAT a aprobat şi forţele armate care participă în misiune în afara României în 2020. În cazul forţelor Armatei – peste 2.100 – este o creştere cu peste 200 de oameni, iar peste 800 dintre ei vor participa la misiunea din Afganistan. De la MAI au fost aprobate efective de peste  70 militari şi poliţişti la diferite misiuni. 

Preşedintele a mai anunţat că a fost avizată şi achiziţia a încă 5 avioane F16.  Iohannis a explicat că Guvernul a venit cu un proiect de lege care a fost avizat favorabil şi că legea va fi discutată în Parlament. 

De asemenea, CSAT a avizat numirea generalului-locotenent Daniel Petrescu ca noul şef de Stat Major al Apărării, prezentându-l drept un militar respectat, cunosct, eminent.

Sursa: news.ro

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.