Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, numirea generalului Daniel Petrescu în funcţia de şef al Statului Major al Apărării, după trecerea în rezervă a generalului Nicolae Ciucă.

„Daniel Petrescu este un ofițer cu o pregătire și experiență de excepție, fiind absolvent de liceu militar, academie militară, al cursului de comandă și stat major din Marea Britanie și Colegiul Național de Război al S.U.A. Misiunile în teatrele de operații din Angola, Albania, Irak și Afganistan, alaturi de camarazii și subordonații săi, dar și cele în cadrul structurilor de comandă NATO sau de reprezentare națională, i-au desăvârșit profilul de comandant și, în același timp, i-au șlefuit abilitățile diplomatice.”,a declarat ministrul Apărării Nicolae Ciucă despre cel pe care l-a propus să fie noul șef al Statului Major al Armatei.

Numirea generalului Daniel Petrescu în funcţia de şef al Statului Major al Apărării vine în contextul în care Nicolae Ciucă s-a retras de la conducere şi a trecut în rezervă, după ce a devenit ministru al Apărării în Guvernul Orban.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania