Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, numirea generalului Daniel Petrescu în funcţia de şef al Statului Major al Apărării, după trecerea în rezervă a generalului Nicolae Ciucă.

„Daniel Petrescu este un ofițer cu o pregătire și experiență de excepție, fiind absolvent de liceu militar, academie militară, al cursului de comandă și stat major din Marea Britanie și Colegiul Național de Război al S.U.A. Misiunile în teatrele de operații din Angola, Albania, Irak și Afganistan, alaturi de camarazii și subordonații săi, dar și cele în cadrul structurilor de comandă NATO sau de reprezentare națională, i-au desăvârșit profilul de comandant și, în același timp, i-au șlefuit abilitățile diplomatice.”,a declarat ministrul Apărării Nicolae Ciucă despre cel pe care l-a propus să fie noul șef al Statului Major al Armatei.

Numirea generalului Daniel Petrescu în funcţia de şef al Statului Major al Apărării vine în contextul în care Nicolae Ciucă s-a retras de la conducere şi a trecut în rezervă, după ce a devenit ministru al Apărării în Guvernul Orban.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.