Guvernul a adoptat, joi, rectificarea bugetară pentru anul 2019. Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a anunţat că a fost suplimentat cu două miliarde de lei bugetul pentru acordarea pensiilor, alocaţiilor de stat şi indemnizaţiilor pentru persoanele cu handicap. De asemenea, bugetul pentru decontarea concediilor medicale a fost și el suplimentat cu 1,2 miliarde de lei. Totodată, Executivul a acordat 1,8 miliarde de lei pentru plata facturilor aferente PNDL.

„Am mai vorbit despre cifrele din rectificarea bugetară, dar cred că este foarte bine să ştiţi unde se duc aceşti bani, de ce a trebuit să suplimentăm partea de cheltuieli, pentru că altfel companiile din sectorul privat, cetăţenii, persoanele fizice şi pensionarii nu şi-ar fi primit banii pe care îi meritau. Am suplimentat plăţile pentru decontarea concediilor medicale cu 1,2 miliarde de lei. Nu au mai fost bani in buget in ultimele patru luni de zile pentru plata acestor concedii. Nu au mai fost bani în buget în ultimele patru luni de zile pentru plata acestor concedii medicale. Ştiţi bine că la TVA am fpcut deja două plăţi şi până la finalul anului ne asigurăm că toate companiile vor primi TVA-ul, celor care au avut controale şi raport favorit”, a anunţat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de Guvern.

Executivul a alocat încă 1,8 miliarde de lei pentru proiectele din PNDL.

„Facem o suplimentare cu 1,8 miliarde de lei pentru plata facturilor pentru companii care au efectuat proiecte aferente programului PNDL. Asta este partea pentru sectorul privat. Nu este normal ca sectorul privat să fie cel care susţine iresponsabilitatea guvernului precedent. Sunt aici companii care, dacă nu ar fi primit aceşti bani, una dintre ele chiar ar fi intrat în faliment”, a subliniat Cîţu.

Guvernul a suplimentat bugetul cu două miliarde de lei pentru pensii, alocaţii şi indemnizaţii

Executivul a suplimentat, joi, prin rectificare bugetară, cu două miliarde de lei bugetul pentru acordarea pensiilor, alocaţiilor de stat şi indemnizaţiilor pentru persoanele cu handicap. Anunţul a fost făcut de ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

„Am suplimentat cu două miliarde de lei pentru plata până la finalul anului a drepturilor de asistenţă socială. Bani care nu erau incluşi în buget. Vorbim de pensii, alocaţii de stat pentru copii, indemnizaţii pentru persoane cu handicap, pentru persoane aflate în concediu de creştere a copilului, etc. Vă daţi seama că aceşti bani nu erau incluşi în buget şi aceşti oameni nu şi-ar fi primit banii”, a spus Cîţu, la finalul şedinţei de Guvern.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.