Aproximativ o sută de angajaţi ai Spitalului Judeţean Timişoara au protestat, joi, timp de aproximativ o oră pe treptele de la intrarea în instituţie, după ce au aflat că ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a decis înlocuirea din funcţia de manager a medicului Marius Craina cu Raul Pătraşcu, un tânăr care a fost consilier de stat în domeniul politicilor de sănătate în Cabinetul Cioloş.

Cei aproximativ o sută de angajaţi ai Spitalului Judeţean Timişoara care au protestat, joi, sunt de la toate secţiile din unitatea medicală. Au întrerupt lucrul la ora 10.00 şi timp de o oră au ieşit pe treptele de la intrarea în spital, nemulţumiţi de anunţul schimbării managerului, după aproape cinci ani.

Angajaţii condamnă graba cu care liberalii l-au înlocuit pe managerul spitalului, în condiţiile în care, sub conducerea lui, Spitalul Judeţean a cunoscut cea mai amplă operaţiune de modernizare, fiind aproape în totalitate reabilitat.

Ei au transmis şi o scrisoare ministrului Victor Costache în care îi menţionează o parte din realizările lui Craina.

”În timpul mandatului domniei sale au fost demarate şi câştigate proiecte, unele dintre acestea fiind chiar finalizate. Dintre proiectele la care facem referire, amintim: deschiderea Secţiei de Mari Arşi, fiind o zi istorică pe care pacienţii şi medicii o meritau; proiectul de extindere Unităţii de Primiri Urgenţe a SCJUPBT sau construcţia noii Maternităţi Bega – în parteneriat cu Banca Mondială, maternitate ce va cuprinde, printre altele, compartimente de fertilizare in vitro, obstetrică patologică, ginecologie, chirurgie laparoscopică şi histeroscopică, obstetrică fiziologică şi de spitalizare de zi. De asemenea, sunt prevăzute compartimente de terapie intensivă, prematuri, nou- născuţi eutrofici, cât şi facilităţi pentru însoţitori. Maternitatea va avea şi o secţie ATI, bloc operator, săli de naştere şi camera de gardă. Având în vedere aceste proiecte începute pe perioada mandatului dl. prof. dr. Marius Craina, proiecte de o importanţă deosebită pentru regiunea de vest a ţării şi nu numai, aflate în diverse stadii de implementare, este evident că se impune o continuare a activităţii manageriale a domniei sale”, se arată în scrisoare.

Protestul a durat aproximativ o oră, însă agajaţii sunt decişi să iasă în faţa spitalului să-şi manifeste nemultumirea cel puţin trei zile consecutiv.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a decis înlocuirea din funcţia de manager a medicului Marius Craina cu Raul Pătraşcu, un tânăr care a fost consilier de stat în domeniul politicilor de sănătate în Cabinetul Cioloş.

Sursa: news.ro

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania