Profesorii care nu au modulele psihopedagogice finalizate nu vor putea participa la Examenul de Titularizare de anul viitor, se arată în Ordinul 5259 care a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial. Examenul va avea loc în 15 iulie 2020, urmând ca rezultatele finale, după rezolvarea contestațiilor, să fie anunțate în 28 iulie.

Candidatii care au deja un post și susțin Examen de Titularizare în sesiunea iulie 2020, obținând peste 7 la proba scrisă, pot ocupa postul respectiv pe perioada nedeterminată. Este totuși necesa ca în aceste cazuri consiliile de administrație ale unitatilor de invatamant sa confirme, prin adresă scrisa, că posturile didactice/catedrele respective au o viabilitate estimata de cel putin 4 ani scolari si pot fi ocupate pe perioada nedeterminata. Ordinul prevede ca acesti candidati vor ocupa cu prioritate postul pe data de 29 iulie 2020.

Sedinta de repartizare pentru posturile titularizabile va avea loc pe 30 iulie. Documentul din Monitorul Oficial, arata ca repartizarea candidatilor care au media de minimum 7 vor fi ierarhizati pe o lista unica, in ordinea descrescatoare a mediilor de repartizare. 

Calendarul examenului de Titularizare 2020 este urmatorul: 

15 iulie 2020 – Desfasurarea probei scrise 
21 iulie 2020 – Comunicarea rezultatelor initiale 
21-22 iulie 2020 – Inregistrarea contestatiilor la inspectorarele scolare 
23-27 iulie 2020 – Solutionarea contestatiilor 
28 iulie 2020 – Comunicarea rezultatelor finale

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.