Acorduri din lucrări aparţinând lui Mozart, Beethoven, Şostakovici, Brahms, von Weber sau Levi, precum şi muzică veche tradiţională, cântată la lăută, udu, cobză, ţiteră şi fluier, au răsunat, sâmbătă, mai bine de o oră, la Grădina Zoologică din Târgu Mureş, în cadrul unui proiect demarat de Primărie, de susţinere a unor concerte de muzică simfonică în spaţii neconvenţionale. Acordurile au fost interpretate de elevii Liceului de Artă.

Concertul de la Zoo a cuprins muzică barocă, clasică şi din perioada romantică, iar la acesta a participat formaţia de muzică tradiţională veche, Codex Canioni, instrumentele vechi precum lăuta, udu, cobza, ţitera şi fluierul fiind acompaniate de violoniştii de la Liceul Vocaţional de Artă din Târgu Mureş – Zenovia Rusu, Anda Rusu şi Ludescher Laszlo.

În cadrul concertului inedit de la Grădina Zoologică au mai evoluat elevii Ioana Luca, Adelina Bucur, Sara Rusu, Jasmin Otvos, Ioana Udrişte, Darius Şipoş, Irina Udrişte, Adelina Gherghel, Bianca Tinca, Daniel Bartha, Ingrid Vonutz, Ilinca Udrişte, Reka Balogh, David Otovs, Yasmin Nasser, Laszlo Balazs, Iasmina Bucur, Alexandra Simion, Daniel Ceu şi Theodora Fodor.

Surpriza au reprezentat-o angajaţii Grădinii Zoologice, care îşi dovedesc talentul nu doar în îngrijirea animalelor, ci şi în muzică.

În paralel, Asociaţia “Little People România” a amenajat un stand permanent la Grădina Zoologică din Târgu Mureş, unde pot fi donate jucării sau cărţi noi, care vor fi dăruite copiilor bolnavi de cancer.

Directorul Grădinii Zoologice, Dumitru Pavel, a precizat că evenimentul se va permanentiza, iar prin acesta se doreşte promovarea artei în spaţii neconvenţionale.

Sursa: Agerpres

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.