Acorduri din lucrări aparţinând lui Mozart, Beethoven, Şostakovici, Brahms, von Weber sau Levi, precum şi muzică veche tradiţională, cântată la lăută, udu, cobză, ţiteră şi fluier, au răsunat, sâmbătă, mai bine de o oră, la Grădina Zoologică din Târgu Mureş, în cadrul unui proiect demarat de Primărie, de susţinere a unor concerte de muzică simfonică în spaţii neconvenţionale. Acordurile au fost interpretate de elevii Liceului de Artă.

Concertul de la Zoo a cuprins muzică barocă, clasică şi din perioada romantică, iar la acesta a participat formaţia de muzică tradiţională veche, Codex Canioni, instrumentele vechi precum lăuta, udu, cobza, ţitera şi fluierul fiind acompaniate de violoniştii de la Liceul Vocaţional de Artă din Târgu Mureş – Zenovia Rusu, Anda Rusu şi Ludescher Laszlo.

În cadrul concertului inedit de la Grădina Zoologică au mai evoluat elevii Ioana Luca, Adelina Bucur, Sara Rusu, Jasmin Otvos, Ioana Udrişte, Darius Şipoş, Irina Udrişte, Adelina Gherghel, Bianca Tinca, Daniel Bartha, Ingrid Vonutz, Ilinca Udrişte, Reka Balogh, David Otovs, Yasmin Nasser, Laszlo Balazs, Iasmina Bucur, Alexandra Simion, Daniel Ceu şi Theodora Fodor.

Surpriza au reprezentat-o angajaţii Grădinii Zoologice, care îşi dovedesc talentul nu doar în îngrijirea animalelor, ci şi în muzică.

În paralel, Asociaţia “Little People România” a amenajat un stand permanent la Grădina Zoologică din Târgu Mureş, unde pot fi donate jucării sau cărţi noi, care vor fi dăruite copiilor bolnavi de cancer.

Directorul Grădinii Zoologice, Dumitru Pavel, a precizat că evenimentul se va permanentiza, iar prin acesta se doreşte promovarea artei în spaţii neconvenţionale.

Sursa: Agerpres

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania