fbpx
12.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI ALBAParadă cu 1400 de militari la Alba Iulia, în prezența premierului Ludovic...

Paradă cu 1400 de militari la Alba Iulia, în prezența premierului Ludovic Orban

Publicat în

spot_img
spot_img

În garnizoana Alba Iulia, începând cu ora 13.00, în zona Bulevardului 1 Decembrie 1918, are loc ceremonia militară la care iau parte aproximativ 1.400 de militari şi specialişti din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informaţii şi Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, cu aproximativ 110 mijloace tehnice şi circa 15 aeronave. La ceremoniile de la Alba Iulia participă premierul României, Ludovic Orban, însoţit de miniştrii Economiei, Virgil Popescu şi al Agriculturii, Adrian Oros. 

Începând cu ora 10.00, la Monumentul „Marii Uniri” este organizată o ceremonie militară de depunere de coroane şi jerbe de flori, iar între orele 11.00 şi 12.30, publicul are ocazia să vizioneze tehnica participantă la defilare, staţionată pe Bulevardul 1 Decembrie 1918.

Peste 270 de poliţişti sunt la datorie, pe raza municipiului Alba Iulia şi pe principale artere rutiere care duc spre municipiul reşedinţă de judeţ şi acţionează pentru fluidizarea traficului, prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală şi contravenţională şi asigură intervenţia la evenimente.

În zona în care se derulează parada sunt impuse restricţii de circulaţie. 

Ceremoniile militare pot fi urmărite şi online, accesând pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naţionale. 

Cu ocazia Zilei Naţionale, Drapelul naţional este arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se ridică Marele Pavoaz.

Militarii aflaţi în misiune în teatrele de operaţii din Afganistan, Balcanii de Vest, Mali şi Irak, precum şi cei aflaţi în misiune în Polonia, desfăşoară ceremonii militare şi activităţi specifice cu ocazia Zilei Naţionale. 

Redactia

Articole recente

Primăria Arad anunță prima acțiune de dezinsecţie din acest an

Primăria Municipiului Arad anunță cetățenii orașului că joi, 4 aprilie și vineri, 5 aprilie 2024 se vor desfășura activităţi de dezinsecţie pe domeniul public și privat al municipalității.

Perioada fără sancţiuni pentru contribuabilii care nu utilizează sistemul e-Factura, extinsă până la 31 mai

De la implementarea sistemului RO e-Factura, Ministerul Finanţelor a avut numeroase discuţii şi întâlniri cu reprezentanţii mediului de afaceri pentru îmbunătăţirea platformei, iar prelungirea perioadei permite persoanelor impozabile să îşi continue adaptarea procedurilor/sistemelor la noile cerinţe, pentru a evita sancţiunile.

Spitalul din Rupea va fi modernizat, după 50 de ani de la construcție

Valoarea investiției este de 101.872.000 lei, iar durata de realizare a obiectivului este estimată la 28 de luni

CJ Maramureș a alocat un milion de lei, fonduri nerambursabile, pentru domeniul culturii

Fondul de un milion de lei a fost aprobat de consilierii judeţeni pentru finanţarea nerambursabilă a proiectelor în domeniul culturii

Mai multe articole de același fel