Plase de pescuit, sfoară, pungi de plastic, pahare de plastic şi curele folosite la ambalare sunt câteva dintre obiectele descoperitre în stomacul unui cașalot eșuat în apropierea Insulei Harris, în Scoţia, relatează BBC. Având o greutate de peste 100 de kilograme, gunoaiele se compactaseră în stomacul bietului animal, provocându-i în cele din urmă moartea.

Experţii în viaţa marină spun că, iniţial, nu a fost clar dacă gunoaiele ajunse în stomacul animalului au contribuit decisiv la moartea sa. Oamenii din zonă care au descoperit cadavrul eşuat pe plajă joi spun că acest lucru arată felul în care este percepută problema poluării mărilor şi oceanelor.

Membrii unei organizaţii scoţiene pentru investigarea morţilor balenelor şi delfinilor, au disecat caşalotul pentru a determina cauza morţii. O postare pe pagina de Facebook a grupului arată că „Animalul nu era neapărat într-o condiţie fizică proastă şi deşi cantitatea de gunoi găsită în intestinele şi stomacului său ar fi putut fi un factor în eşuarea sa pe plajă, nu au putut fi găsite dovezi că acest lucru i-ar fi obstrucţionat mortal intestinele”.

Dan Parry, care locuieşte în apropiere, spune că este „extrem de trist, mai ales atunci când vezi plasele de pescuit şi cantitatea de gunoi care au ieşit din stomacul animalului. Mă plimb în fiecare zi pe aceste plaje, şi mai mereu iau cu mine o pungă pentru a strânge resturile aruncate pe plajă”.

„Cantitatea de plastic şi gunoi găsite este, în orice caz, groaznică, i-a afectat digestia şi arată din nou la ce se poate ajunge din cauza aruncării iresponsabile de gunoi pe plaje, în ape şi în mări”.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.