Imediat după ce liberalii au anunțat că Guvernul Orban își va asuma răspunderea în această săptămână pe un pachet de legi privind justiția – între care și cea de abrogare a recursului compensatoriu – PSD face o mișcare de imagine și pune chiar astăzi pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, în regim de urgență, legile care prevăd abrogarea recursului compensatoriu și impozitarea pensiilor speciale.

Decizia de a pune de urgență pe ordinea de zi a forului camerei inferioare a Parlamentului aceste modificări legislative majore a fost luată la propunerea la propunerea liderului de grup al PSD Alfres Simonis, în Biroul Permanent al Camerei Deputaților. Astfel, s-a decis urgentarea dezbaterilor la comisii și elaborarea rapoartelor pentru mai multe proiecte de legi. Printre acestea se numără și abrogarea recursului compensatoriu, abrogarea pensiilor speciale, alegerea președinților de consilii județene și alegerea primarilor în două tururi de scrutin, dar și modificarea codului fiscal.

Social democrații doresc în special ca cele două proiecte de lege privind abrogarea recursului compensatoriu și anularea pensiilor speciale să fie adoptate miercuri în ședința de plen de la Camera Deputaților. Proiectele de lege aflate acum în dezbaterea comisiilor au fost inițiate și promovate de către PNL și respectiv, USR.

Inițial se dorea introducerea de urgență pe ordinea de zi și a legii privind alegerea primarilor în două tururi, însă acest lucru nu a fost aprobat.

Reamintim în context că liberalii au decis în cursul zilei de astăzi, în ședința Biroului Executiv, ca Guvernul Orban să își asume răspunderea pentru OUG 114/2018. De asemenea, Executivul are în vedere abrogarea Legii recursului compensatoriu.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.