Imediat după ce liberalii au anunțat că Guvernul Orban își va asuma răspunderea în această săptămână pe un pachet de legi privind justiția – între care și cea de abrogare a recursului compensatoriu – PSD face o mișcare de imagine și pune chiar astăzi pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, în regim de urgență, legile care prevăd abrogarea recursului compensatoriu și impozitarea pensiilor speciale.

Decizia de a pune de urgență pe ordinea de zi a forului camerei inferioare a Parlamentului aceste modificări legislative majore a fost luată la propunerea la propunerea liderului de grup al PSD Alfres Simonis, în Biroul Permanent al Camerei Deputaților. Astfel, s-a decis urgentarea dezbaterilor la comisii și elaborarea rapoartelor pentru mai multe proiecte de legi. Printre acestea se numără și abrogarea recursului compensatoriu, abrogarea pensiilor speciale, alegerea președinților de consilii județene și alegerea primarilor în două tururi de scrutin, dar și modificarea codului fiscal.

Social democrații doresc în special ca cele două proiecte de lege privind abrogarea recursului compensatoriu și anularea pensiilor speciale să fie adoptate miercuri în ședința de plen de la Camera Deputaților. Proiectele de lege aflate acum în dezbaterea comisiilor au fost inițiate și promovate de către PNL și respectiv, USR.

Inițial se dorea introducerea de urgență pe ordinea de zi și a legii privind alegerea primarilor în două tururi, însă acest lucru nu a fost aprobat.

Reamintim în context că liberalii au decis în cursul zilei de astăzi, în ședința Biroului Executiv, ca Guvernul Orban să își asume răspunderea pentru OUG 114/2018. De asemenea, Executivul are în vedere abrogarea Legii recursului compensatoriu.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania