Echipa de Resurse Umane a viitoarei fabrici BMW din Debrecen, Ungaria, a anunțat că în următoarele două săptămâni va demara campania de recrutare de forță de muncă, în condițiile în care în primăvară va începe construcţia acestei uzine, o investiție care depășește 1 miliard de euro.

Lucrările de pregătire a construcţiei uzinei se desfăşoară conform planului, municipalitatea din Debrecen ocupându-se în prezent de pregătirea terenului și utilităților viitoarei fabrici care se află în zona industrială de la periferia nord-estică a oraşului, se arată într-un comunicat de presă.

Lucrările de amenajare a terasamentului viitoarei fabrici au fost începute în forță, utilajele excavând peste 1,7 de milioane metri cubi de pământ, în timp ce inginerii au instalat o reţea de conducte subterană lungă de aproximativ 1,3 kilometri. Au fost săpate, de asemenea, circa 11 kilometri de şanţuri pentru drenarea apei pluviale. În perimetrul construcţiei se succed zilnic în jur de 200 de camioane, susțin inginerii. Graficul planificat este respectat şi în privinţa dezvoltării infrastructurii rutiere şi de altă natură din zonă, precum şi în procesele de lucru care pregătesc construcţia în perimetrul zonei industriale, precizează comunicatul.

Michele Melchiorre, directorul executiv al BMW Manufacturing Hungary Kft., a apreciat că oraşul Debrecen a fost o alegere perfectă pentru noua fabrică.

”Debrecen este un loc avantajos în primul rând din punctul de vedere al infrastructurii deosebit de dezvoltate, al legăturilor logistice bine formate şi al integrabilităţii optime în reţeaua furnizorilor. Piaţa forţei de muncă înalt calificată din zonă este de asemenea un factor de o importanţă deosebită. Pe lângă personalul viitoarei uzine a Grupului BMW, reprezentanţii reţelei furnizorilor şi prestatorii de servicii direcţi vor oferi de asemenea nenumărate oportunităţi de lucru populaţiei din zona nord-estică a Ungariei.” a declarat Michele Melchiorre.

Societatea BMW Manufacturing Hungary Kft. va monta instalaţiile necesare lucrărilor de construcţie pe teritoriul viitoarei uzine deja la sfârşitul anului 2019; construcţia va începe primăvara viitoare cu implantarea pilonilor şi turnarea fundaţiei structurii, se mai arată în comunicat.

Grupul BMW a semnat contractul de vânzare-cumpărare a terenului industrial în data de 24 septembrie a.c., în condițiile în care se vorbea în acea perioadă despre o posibilă alegere a României (municipiul Arad sau municipiul Deva) pentru construcția acestei mega-fabrici germane.

Grupul BMW a vândut anul trecut peste 2 milioane 490 mii de autovehicule şi peste 165 mii de motociclete în toată lumea. Compania a realizat în anul financiar 2018 venituri de 97,480
miliarde euro şi un profit de 9,815 miliarde euro. Conform statisticilor din decembrie 2018, Grupul BMW are 134 682 angajaţi la nivel mondial.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.