Abrogarea recursului compensatoriu a fost votată miercuri de Camera Deputaţilor, care este Cameră decizională în acest caz. În favoarea abrogării au fost 272 de voturi, propunerea legislativă mergând acum la promulgare la președintele Iohannis.

Liberalul Florin Roman a calificat miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, actul normativ care a instituit recursul compensatoriu ca fiind ”cel mai nociv din ultimii 30 de ani” şi a reamintit statistica potrivit căreia au fost eliberaţi din penitenciare înainte de termen peste 21.000 de deţinuţi, iar 500 dintre cei care au comis violuri, crime şi tâlhării au recidivat.

Proiectul a trecut de Comisia juridică cu unanimitate de voturi, fiind acceptate amendamente din partea PNL şi USR. Vicepremierul Raluca Turcan a făcut apel la toţi deputaţii să voteze pentru adoptarea legii, întrucât ”este obligatoriu ca această lege aberantă a recursului compensatoriu să fie oprită definitiv, pentru că ea produce victime zilnic”.

Propunerea legislativă de abrogare a Legii nr.169/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr.254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, de modificare a Legii nr.254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, referitoare la recursul compensatoriu, a fost votată de de 272 de deputaţi.

S-au înregistrat şi 5 abţineri – 3 ale unor deputaţi PSD (Remus Borza, Nicolae Bacalbaşa şi Florin Iordache) şi 2 de la UDMR (Kulcsár-Terza József-György şi Márton Árpád-Francisc).

Comentează și tu acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.