Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei, propune ca profesorii să susţină aceleaşi teste PISA, subliniind că rezultatele vor fi surprinzătoare. Funeriu propune şi un „moment zero al reselecţiei profesorilor”.

„Aşa cum ştiţi, eu sunt mai orientat pe soluţii, nu poveşti. Aşa că propun să fie date aceleaşi teste PISA profesorilor. Veţi avea o mare surpriză. Ar trebui evaluaţi toţi profesorii: celor sub nivel să li se livreze o formare adaptată timp de un an pentru a ajunge la nivel, iar dacă nu reuşesc nici atunci… asta e. În loc de miliarde date oengeurilor de apartament mai bine am face un moment zero al reselecţiei profesorilor… Imbecilizarea adusă de pesedizare a cotropit de multă vreme universităţile iar acum a ajuns la clasă şi schimonoseşte minţile copiilor noştri”, a scris fostul ministru pe Facebook.

Precizările vin după ce raportul PISA arată că 59% dintre elevii români pot înţelege un text de mărime medie şi doar 1% au rezultate foarte bune la citire sau la ştiinţe. Aproape la fel arată procentele la matematică, dar aici 3% fac performanţă. Raportul PISA clasează România aproape de Emiratele Arabe, Bulgaria sau Moldova.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.