Unul dintre cele mai interesante și populare concursuri de cultură generală din țară a ajuns la cea de-a șasea ediție, iar astăzi – în etapa finală – și-au disputat titlul Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” din municipiul Hunedoara și Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Petroşani. În organizarea Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, competiția destinată elevilor hunedoreni este astăzi un adevărat reper pentru toată populația școlară a județului, premiile consistente și excepționala organizare fiind cele care îi îndeamnă an de an pe elevii hunedoreni să se ”dueleze” în cunoștințe de cultură generală.

Ediția din acest an a concursului a avut parte de o participare record, nu mai puțin de 26 de colegii și licee hunedorene aliniindu-se la start. Competiția de cultură generală s-a desfășurat sub sloganul „Promovăm mișcarea”, iar premiile oferite elevilor au fost în perfectă concordanță cu sloganul ales: trotinete electrice, biciclete, balance boards și role. În mod evident, nu au lipsit trofeele, cărțile, diplomele și alte obiecte necesare elevilor.

Ioan Sebastian Bara

”Am ales acest slogan deloc întâmplător, am avut în gând dictonul latin mens sana in corpore sano, care sintetizează un adevăr din ce în ce mai actual: o minte sănătoasă se poate dezvolta doar într-un corp sănătos, iar mișcarea este unul dintre ingredientele necesare sănătății. De aceea, și premiile pe care le-am oferit la această ediție a concursului „Citești și câștigi!” au fost un îndemn la mișcare în aer liber, la mobilitate, la drumeții.”, ne-a declarat cel care a inițiat și coordonează an de an acest eveniment, directorul Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, Ioan Sebastian Bara.

Și această ediție a concursului județean de cultură generală „Citești și câștigi!” a fost un succes. Elevii concurenți au fost bine pregătiți, au făcut față unor seturi de întrebări deloc ușoare, au concurat cu mult entuziasm, animați de dorința de a fi cei mai buni.

CITEŞTI ŞI CÂŞTIGI! 2019FINALA.:Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Hunedoara ~ Colegiul Național „Mihai Eminescu” Petroşani

Geplaatst door Biblioteca Judeteana "Ovid Densusianu" Hunedoara – Deva op Woensdag 4 december 2019

Plini de emoție, susținuți de colegii și profesorii lor, concurenții au trecut prin filtrele serioase ale etapelor, au răspuns la întrebările deloc ușoare care le-au testat cunoștințele de cultură generală din cele cinci domenii propuse: Științe, Artă/Sport, Literatură, Geografie și Istorie.

Fiecare etapă a concursului a reprezentat un pas spre marea zi a confruntării finale în care au rămas cei mai buni: Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara și Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Petroșani.

Confruntarea finală a fost palpitantă, a fost o luptă strânsă până la ultima întrebare. Concurenții s-au dovedit a fi bine pregătiți, s-au mișcat cu ușurință prin toate întrebările, fie că a fost vorba de evenimente majore din istoria lumii, de personalități marcante ale literaturii, de locuri turistice unice în lume sau mari competiții sportive. Atmosfera concursului a fost electrizantă, în spatele echipelor s-au aflat colegi, profesori, toți își încurajau echipa și s-au bucurat împreună de victorie.

Concursul a fost câștigat de Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” din  Hunedoara, pe locul doi s-a clasat Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Petroșani, iar locul al treilea a fost ocupat de Colegiul Național „Decebal” din Deva.

Geplaatst door Biblioteca Judeteana "Ovid Densusianu" Hunedoara – Deva op Woensdag 4 december 2019

Locul 4 (Mențiune) a fost ocupat de Liceul Tehnologic „Retezat” Uricani

Locul 5 – Liceul Teoretic „I. C. Brătianu” Hațeg

Locul 6 – Liceul Tehnologic de Transport Feroviar „Anghel Saligny” Simeria

Locul 7 – Liceul Teoretic „Avram Iancu” Brad

Locul 8 – Seminarul Teologic Ortodox „Sfânta Ecaterina” Prislop

Locul 9 – Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” Orăștie

Locul 10 – Colegiul Național de Informatică „Carmen Sylva” Petroșani

Locul 11 – Liceul Teoretic „Silviu Dragomir” Ilia

Locul 12 – Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva

Locul 13 – Liceul Tehnologic „Transilvania” Deva

Locul 14 – Liceul Teoretic „Traian Lalescu” Hunedoara

Locul 15 – Liceul Teoretic „Mircea Eliade” Lupeni

Locul 16 – Liceul Tehnologic „Matei Corvin” Hunedoara

Locul 17 – Liceul Tehnologic „Nicolaus Olahus” Orăștie

Locul 18 – Liceul Tehnologic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” Deva

Locul 19 – Liceul de Arte „Sigismund Toduță” Deva

Locul 20 – Colegiul Economic „Emanuil Gojdu” Hunedoara

Locul 21 – Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Deva

Locul 22 – Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Geoagiu

Locul 23 – Liceul cu Program Sportiv „Cetate” Deva

Locul 24 – Colegiul Economic „Hermes” Petroșani

Locul 25 – Liceul Teoretic „Teglas Gabor” Deva

Locul 26 – Liceul Teoretic Ghelari

Au fost puse în joc premii importante: 8 trotinete electrice pentru locul I, 8 biciclete pentru locul al II-lea, 8 balance boards pentru locul al III-lea, 8 perechi de role pentru locul al IV-lea, 8 locuri în Tabăra Națională de Istorie și Civilizație Dacică și Romană de la Costești (Premiul juriului), 208 pachete cu cărți, trofee, diplome, precum și premii surpriză care au fost atribuite, prin tragere la sorți, chiar în ziua marii finale: o dronă, un uscător de păr, o undiță, o cutie utilă pescarului, un tricou, 4 DVD-uri, cinci invitații la restaurant pentru cinci echipe, trei premii în bani a câte 100 de lei fiecare, 208 vouchere a câte o băutură răcoritoare în orice locație The Refresh din țară.

Premiul Juriului a fost acordat concurenților de la Liceul Tehnologic de Transport Feroviar „Anghel Saligny” Simeria, care au avut o evoluție constantă  de-a lungul confruntărilor, au manifestat interes pentru temele propuse spre studiu și au dovedit spirit de echipă și fair-play.

Trebuie remarcat efortul deosebit al bibliotecarilor Carmen Maria Barna, Diana Trif, Diana Ferencz, Camelia Mestecănean, Sorin Pascu, Mihaela Țoța și Daniel Oprean, care, cu profesionalism și meticulozitate, au alcătuit întrebările la care cei mai buni dintre concurenți au oferit răspunsuri corecte.

Festivitatea de premiere a concursului judeţean de cultură generală "Citeşti şi Câştigi!"

Geplaatst door Biblioteca Judeteana "Ovid Densusianu" Hunedoara – Deva op Woensdag 4 december 2019

Premiileau fost oferite cu sprijinul generos al Consiliului Județean Hunedoara, al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Hunedoara și al unor sponsori precum: Banca Comercială Română, Bistro Lex Deva, Editura Humanitas București, Editura RAO București, Editura Trei București, Eurosport DHS S.A., Ingeco S.R.L., Magazin Fishing Center Deva, Pizzeria Al Forno Deva, Pizzeria Napoli Deva, Restaurant Castelo Deva, Restaurant Etiquette Deva, Rom Insurance – Broker de Asigurare, S. C. Anorom S.R.L. Hunedoara, S.C. Bosco Amico S.R.L. Hațeg, S.C. Top Tech S.R.L. Deva, The Refresh Deva, Tipografia S.C. Colofon Print S.R.L. Deva.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.