Prefectul de Caraș Severin, Matei Lupu, este cercetat într-o anchetă DIICOT de amploare, în care mai mulți polițiști din județ sunt bănuiți că au dat permise de port-armă contra cost, fără ca cei care le solicitau să treacă printr-o examinare serioasă.

Prefectul de Caraș Severin este suspectat de abuz în serviciu, după ce ar fi intervenit în favoarea unor apropiați.

Potrivit procurorilor, Matei Lupu a determinat lucrători din cadrul IPJ Caraș Severin, serviciul Arme, explozibili și substanțe periculoase, să își încalce îndatoririle de serviciu, motiv pentru care este cercetat pentru instigare la abuz în serviciu.

Nouă percheziții au avut loc în Caraș-Severin, inclusiv la sediul Poliției și la locuințele unor polițiști. Șeful Serviciului Arme din IPJ și alți polițiști sunt bănuiți că au luat mită pentru a divulga subiectele de la examene în favoarea unor persoane care voiau arme, dar nu făceau cursuri.

Un astfel de candidat, care a obținut dreptul de a ieși la vânătoare, deși nu era pregătit, și-a împușcat din greșeală fratele minor în luna august.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.