Camera Reprezentanţilor a Congresului Statelor Unite îl va pune sub acuzare pe preşedintele Donald Trump, a anunțat preşedinta camerei inferioare a legislativului american, Nancy Pelosi, conform CNN. Ea a spus, în cadrul unei conferințe de presă, că îi solicită președintelui Camerei Judiciare, Jerry Nadler, să continue procedurile începute. Acțiunea reprezintă un pas-cheie în anchetarea președintelui SUA.

„Astăzi, le cer liderilor din Cameră să redacteze articolele impeachment-ului (n.red – punerea sub acuzare)”, a declarat şefa Camerei Reprezentanţilor.

Declaraţia vine la o zi după ce Comitetul Judiciar al Camerei a hotărât să ia în considerare pregătirea capetelor de acuzare împotriva lui Donald Trump.

„Faptele nu pot fi contestate. Preşedintele a abuzat de puterea sa pentru propriul beneficiu politic şi cu costuri pentru securitatea noastră naţională prin condiţionarea ajutorului militar către o altă ţară şi prin forţarea unei investigaţii externe asupra unuia dintre rivalii săi politici”, a declarat Nancy Pelosi.

Ce urmează?

Dacă o majoritate simplă votează în favoarea articolelor din punerea sub acuzare, atunci justiția, prin Curtea Supremă, este obligată să inițieze un proces de destituire în Senat. O majoritate de două treimi este necesară pentru condamnarea și înlăturarea din funcție a unui președinte.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania