Camera Reprezentanţilor a Congresului Statelor Unite îl va pune sub acuzare pe preşedintele Donald Trump, a anunțat preşedinta camerei inferioare a legislativului american, Nancy Pelosi, conform CNN. Ea a spus, în cadrul unei conferințe de presă, că îi solicită președintelui Camerei Judiciare, Jerry Nadler, să continue procedurile începute. Acțiunea reprezintă un pas-cheie în anchetarea președintelui SUA.

„Astăzi, le cer liderilor din Cameră să redacteze articolele impeachment-ului (n.red – punerea sub acuzare)”, a declarat şefa Camerei Reprezentanţilor.

Declaraţia vine la o zi după ce Comitetul Judiciar al Camerei a hotărât să ia în considerare pregătirea capetelor de acuzare împotriva lui Donald Trump.

„Faptele nu pot fi contestate. Preşedintele a abuzat de puterea sa pentru propriul beneficiu politic şi cu costuri pentru securitatea noastră naţională prin condiţionarea ajutorului militar către o altă ţară şi prin forţarea unei investigaţii externe asupra unuia dintre rivalii săi politici”, a declarat Nancy Pelosi.

Ce urmează?

Dacă o majoritate simplă votează în favoarea articolelor din punerea sub acuzare, atunci justiția, prin Curtea Supremă, este obligată să inițieze un proces de destituire în Senat. O majoritate de două treimi este necesară pentru condamnarea și înlăturarea din funcție a unui președinte.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.