Iubitorii muzicii clasice sunt invitaţi, duminică, 8 decembrie 2019, începând cu ora 19,00, la un concert extraordinar al Filarmonicii de Stat “Transilvania” din Cluj-Napoca, eveniment organizat în cadrul primei ediţii a Festivalului Cultural “Augustin Bena”. Concertul va avea loc la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia, iar intrarea este liberă.

În programul concertului sunt incuse şi lucrări scrise de profesorul lui Augustin Bena, Max Bruch, cel care i-a predat compoziţia la Academia Regală de Muzică din Berlin (al cărui elev favorit a devenit în scurt timp de la admitere). Dirijorul concertului este Jozsef Horvath, iar solist principal Vlad Răceu. Programul cuprinde astfel: “Uvertura Coriolan” de Ludwig van Beethoven, “Concertul pentru vioară în sol minor” de Max Bruch şi “Simfonia nr. 4 – Italiana” de Felix Mendelssohn Bartholdy.

Filarmonica clujeană a fost înfiinţată printr-un decret oficial al Consiliului de Miniştri al României în toamna anului 1955, cu numele oficial de Filarmonica de Stat Cluj. La data înfiinţării, formaţiile muzicale au fost orchestra simfonică mare, cu un număr de 75 muzicieni, şi un ansamblu instrumental de muzică tradiţională, cu un număr de 20 muzicieni. Cu o tradiţie de aproape 65 de ani, Filarmonica “Transilvania” din Cluj-Napoca este un reper artistic în România cu o impresionantă carte de vizită.

Consiliul Judeţean Alba şi Centrul de Cultură “Augustin Bena” organizează în perioada 5 – 8 decembrie 2019 prima ediţie a Festivalului Cultural “Augustin Bena”. Evenimentul cuprinde recitaluri, concerte, lansări de carte dar şi Gala Tezaurelor Umane Vii din Judeţul Alba şi Colocviile Naţionale de Etnografie şi Folclor “Gheorghe Pavelescu”.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.