Consiliul Județean Sibiu face primii pași pentru modernizarea DJ 106 E, șosea care traversează una dintre cele mai pitorești zone ale țării, Mărginimea Sibiului. În 5 decembrie a fost semnat un contract de elaborare a documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie (DALI) pentru reabilitarea şi modernizarea acestui drum, etapă necesară pentru depunerea ulterioară a unui proiect cu finanțare europeană pentru modernizarea celor 48 de kilometri de șosea.

Așa după cum se arată într-un comunicat de presă, la CJ Sibiu au fost depuse cinci oferte, iar compania care a cîștigat licitația are la dispoziție patru luni pentru elaborarea documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie a DJ 106 E Cristian (int.DN1) – Orlat – Sibiel – Vale – Sălişte – Galeş – Tilişca – Rod – Poiana Sibiului – Jina – lim. jud. Alba.

Drumul trebuie reabiulitat și modernizat pe nu mai puțin de 48 km, iar valoarea contractului semnat ieri este de 448.949,79 lei fără TVA, mai mică în compoarație cu valoarea estimată de 600.000 lei fără TVA.

“Drumul judeţean 106 E care traversează Mărginimea Sibiului, una dintre cele mai dezvoltate zone turistice din judeţul nostru a fost şi este în atenţia Consiliului Judeţean Sibiu pentru a fi modernizat. Având în vedere lungimea lui considerabilă şi lucrările ample care trebuie făcute pentru consolidarea lui, Consiliul Judeţean Sibiu pregăteşte documentaţia necesară care va sta la baza accesării de finanţări externe. Din bugetul propriu, Consiliul Judeţean Sibiu a efectuat periodic lucrări de reparaţii şi întreţinere şi lucrări de consolidare insuficiente însă pentru aducerea drumului la un standard modern”, a declarat preşedinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania