La fel cum se întâmplă an de an, Moș Crăciun se dovedește extrem de generos cu copiii din județul Hunedoara care și-au făcut o pasiune din citit. Astfel, cei mai tineri posesori de permis de bibliotecă vor primi în dar de la Moș Crăciun cărți noi, de la importante și îndrăgite edituri din țară. Moșul îi așteaptă pe copii la Secția de Împrumut Carte pentru Copii a Bibliotecii Județene ”Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva din 9 decembrie și până în 21 decembrie.

Începând cu data de 9 decembrie și până în data de 21 decembrie, Secția de Împrumut Carte pentru Copii a Bibliotecii își întâmpină micii prieteni care îi vor trece pragul cu câte o carte pentru fiecare. În felul acesta, copiii vor afla că o carte reprezintă unul dintre cele mai de preț daruri, o carte este o invitație la lectură, la o călătorie în lumea poveștilor, a istoriei, a științei, a cunoașterii umane în general. Și în acest an, bibliotecarii ei au ales cu grijă și afecțiune cărțile, astfel încât ele să fie cât mai potrivite vârstei, să fie cu adevărat utile celor care le vor primi în dar.

”Așa cum am făcut-o și în anii trecuți, iar ecoul a fost extrem de favorabil, și cu prilejul Crăciunului din acest an vom dărui cărți celor mai tineri posesori de permis de bibliotecă. Moș Crăciun le va oferi, cu generozitate, cărți noi, de la importante și îndrăgite edituri din țară. Am dat viață acestei inițiative cu dorința de a sădi în inimile copiilor dragostea față de carte, față de citit, de a-i face să vină la bibliotecă, să-și formeze o deprindere din a păși în instituția noastră, în lumea cărților. Demersul nostru n-ar fi fost posibil fără sprijinul generos și entuziast al editurilor din țară și din județ care ne sunt partenere în proiectele noastre culturale, edituri care au înțeles din start importanța acestei atât de frumoase inițiative.”, ne-a mărturisit managerul, Ioan Sebastian Bara.

Editurile care au răspuns pozitiv chemării Moșului de la biblioteca din Deva sunt: Arco Iris, Grupul Editorial Art, Astro, Carminis, Grupul Editorial Corint, Curtea Veche Publishing, Emia, Nemira, Nomina, RAO, Tehno-Art, Univers, Univers Enciclopedic Books, Usborne și Zorio.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania