Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca organizează, în parteneriat cu Crucea Roşie, filiala Cluj-Napoca, cea de-a treia ediţie a campaniei „Banca de alimente”, potrivit unui comunicat de presă.

Proiectul, în cadrul căruia doritorii vor putea dona alimente pentru familii nevoiașe din zone rurale, va implica asociațiile studențești ale universității și se va desfăşura în perioada 9-13 decembrie 2019 (între orele 8.00 – 16.00), în clădirea din parcarea principală a USAMV Cluj-Napoca.

Alimentele donate trebuie să se încadreze în categoria celor neperisabile, cum ar fi, de exemplu, paste, mălai, făină grâu/secară, zahăr, arpacaş, gris, fasole uscată, mazăre uscată, linte, orez, biscuiţi, napolitane, conserve carne, pateu vegetal, pate ficat, cutie mazăre, cutie fasole, cutie bulion, borcan zacuscă, borcan gem, borcan miere, cutie ciuperci, cutie compot, cutie peşte, apă minerală/sucuri îmbuteliate, dulciuri, ulei, oţet sau lapte la cutie.

Campania „Banca de Alimente la USAMV Cluj-Napoca” este organizată cu participarea studenților, profesorilor și a angajaților universității, cărora sunt invitați să li se alăture cât mai mulți clujeni.

Alimentele donate vor fi apoi transportate de către studenții voluntari împreună cu reprezentanții Crucii Roșii către familii din zone rurale defavorizate.

Crucea Roșie Română marchează în 2019 un deceniu de la începerea proiectului „Banca de Alimente”, prin intermediul căruia au fost ajutate peste 200.000 de persoane.

USAMV Cluj-Napoca este partenera proiectului pentru a treia oară, iar la primele două ediții s-au adunat, în total, peste 600 de kilograme de alimente pentru familiile nevoiașe din județul Cluj, mai menționează comunicatul.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.