Emigrată în Marea Britanie de peste 20 de ani, Nicoleta Cărpineanu, este cunoscută mai degrabă pentru succesul major ca DJ. Sub numele de scenă ”Nico de Transilvania”, ardeleanca născută la Zalău mixează muzică românească și astfel ține aprope cu locurile unde a crescut și care îi sunt atât de dragi. Recent, Nicoleta s-a implicat și într-un alt proiect, cel de regenerare a pădurilor Transilvaniei, iar fondurile rezultate din vânzarea ultimului său album, “Be One”, au fost direcționate pentru plantarea copacilor.

Potrivit unui comunicat de presă, în primăvară, printr-un proiect-pilot, ea a reușit să planteze 100 de stejari în satul Cobor, pe Colinele Transilvaniei. Banii proveneau din donațiile primite pentru albumul ”Be One”, prin campania de strângere de fonduri pornită in Marea Britanie, acolo unde locuiește.

Imediat după succesul acțiunii, Nicoleta Cărpineanu a lansat ONG-ul “Forests Without Frontiers”, organizație care, așa după cum spune ardeleanca, a prins mult mai bine la străini decât în rândul românilor. Nico a reușit să strângă, prin acest ONG, destule fonduri cât să achiziționeze 15.000 de arbori pe care i-a plantat cu ajutorul voluntarilor în apropierea Lacului Vidraru.

Succesul plantării celor 15.000 de arbori s-a datorat și parteneriatului încheiat cu Fundația Conservation Carpathia, care a pus la dispoziție 3 hectare de teren și au angajat oameni care locuiesc în localitățile din Munții Făgăraș. Conform termenilor acestui parteneriat, puieții sunt introduși într-o arie naturală de protecție a pădurilor, Natura 2000, înlocuiți dacă este cazul și îngrijiți până la maturitate.

Message from our founder Nicoleta Carpineanu aka Nico de Transilvania from location in #fagarasmountains

Geplaatst door Forests Without Frontiers op Donderdag 7 november 2019
Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.