Amikor Adventben az Úr érkezésére összpontosítunk, akkor el kell gondolkodnunk azon, hogy a Megváltó élete nem a bethlehemi jászolban kezdôdött. Jézus Krisztus az elsô Karácsonykor emberi testet vett magára, de öröktôl fogva volt. Ennek kapcsán eszembe jut Dan Brown híres regénye, A Da Vinci Code, amelyben a szerzô azt állítja helytelenül, hogy az elsô tanítványok nem vallották Jézust Istennek. János apostol, amikor elkezdi evangéliuma megírását, rögtön az elsô versekben azonosítja Mesterét azzal a világot formáló és fenntartó renddel, amelyet azért nevez Logosznak, mert az kora görög gondolkodásában is központi fogalomnak számított. A Logosz szót sokféleképpen fordíthatjuk.

Alap jelentése beszéd, Ige vagy fogalom alkotás. Teljesen világos, hogy bármit akarunk, az elôbb gondolatként kell, hogy megjelenjen számunkra. Mivel pedig Jézus Krisztus teremtô Igeként már a mindenség megalkotásában is részt vett, nyílvánvalóan ezt megelôzôen is lennie kellett. Így az Atyával együtt munkálkodott a teremtésben. Mózes teremtéstörténetében pedig a Szentháromság harmadik személye szintúgy megjelenik, amint lebeg a nagy kaotikus világ-óceán felett, mintegy készülve, hogy életet leheljen belé. Adventben tehát ilyen összefüggéseket is vegyünk figyelembe és így készüljünk a testetöltés ünnepére!

Drótos Árpád, református lelkipásztor, NYC

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.