Sistemul de transport naval din Timişoara a fost utilizat în sezonul 2019 de peste 200.000 de persoane, dintre care aproape 130.000 de timişoreni au folosit vaporettele în regim de transport public, ceilalţi fiind turişti.

De sâmbătă, cele şapte nave sunt retrase în dana portului, până în primăvara viitoare.

“Transportul cu vaporaşele pe Canalul Bega a avut un mare succes şi anul acesta. Peste 200.000 de călători au apelat la cele şapte nave destinate transportului pe Bega începând cu data de 8 martie 2019, când a fost reluat transportul public şi de agrement pe Bega. Din totalul de 202.999 de călători, un număr de 75.601 călători au circulat cu vaporaşele în regim de transport de agrement, valabil la fiecare sfârşit de săptămână, în timp ce 127.398 au preferat transportul public pe Bega săptămânal, de luni până vineri”, a declarat directorul Serviciului de Transport Public Timişoara, Nicolae Bitea, într-un comunicat de presă.

Din cauza temperaturii scăzute şi a vremii nefavorabile, transportul public şi de agrement cu vaporaşe, biciclete şi trotinete a fost suspendat până în primăvara anului viitor. Navele vor andoca pe platforma special amenajată în depoul Dâmboviţa, urmând să intre în revizie tehnică. La fel se va întâmpla şi cu bicicletele şi trotinetele din cadrul sistemelor VeloTM şi TroTM.

În sistemul VeloTM sunt înregistraţi 24.180 de utilizatori. Anul acesta, numărul tranzacţiilor/ridicărilor celor 440 de biciclete amplasate în 34 de staţii special amenajate a fost de 135.268 până în data de 1 decembrie.

Inaugurat pe 1 aprilie, subsistemul de transport public TroTM a avut mare trecere în rândul călătorilor, până la 1 decembrie fiind înregistraţi 3.952 de utilizatori, dintre care 3.066 au apelat cel puţin o dată la cele 25 de trotinete amplasate în cele trei staţii special amenajate. Fiecare trotinetă a acumulat între 5.000 şi 8.000 de kilometri parcurşi de călători, cu un total de 546.143 de minute.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.