Ioan Petru Căprariu a fost revocat din funcţia de preşedinte al Casei Naţionale de Pensii, iar în locul acestuia a fost numit Laurenţiu Ţenţ, directorul executiv adjunct al Casei Județene de Pensii Bihor. Căprariu a condus Casa Județeană de Pensii Timiș până în luna aprilie când a fost numit de fostul premier Dăncilă la conducerea Casei Naţionale de Pensii.

Pe pagina de Facebook Știrile Transilvaniei găsiți cele mai importante știri ale momentului, opinii și analize. Dați-ne LIKE!

Potrivit unei decizii a premierului Ludovic Orban publicată luni în Monitorul Oficial, Ioan Petru Căprariu a fost revocat din funcţia de preşedinte al Casei Naţionale de Pensii Publice, cu rang de secretar de stat, dar şi de preşedinte al Consiliului de Administraţie. Mandatul său va fi de cinci ani.

Mișcarea vine după ce premierul Ludovic Orban a anunţat că îl va înlocui din funcţie pe preşedintele actual al instituției, Ioan Petru Căprariu, şi că vrea modernizarea instituţiei, care este ”complet neadaptată secolului XXI”.

Ioan-Petru Căprariu a intrat recent în concediu medical, iar Orban a spus că e vorba de o piedică pe care PSD încearcă să o pună plății pensiilor.

Laurențiu Țenț

Laurențiu Țenț (38 de ani) este funcționar public de carieră. El a lucrat la Direcția Generală a Finanțelor Publice Bihor, apoi la Casa Județeană de Pensii Bihor. Este licențiat în drept al Facultății de Științe Juridice și Administrative Oradea.