Asociaţia Little People România, alături de Banca Transilvania, anunţă lansarea programului “Sunt OK!” prima platformă de teleterapie dedicată copiilor şi tinerilor bolnavi de cancer.

Platforma “Sunt OK!” oferă acces la o platformă online prin care copiii şi tinerii afectaţi de cancer pot beneficia de la distanţă de sesiuni de terapie, ori de câte ori au nevoie şi oriunde se află în România, discutând online cu terapeuţi licenţiaţi. Prin natura lor adolescenţii sunt timizi să meargă la psiholog, dar acceptă mult mai uşor ajutorul, când, prin intermediul tehnologiei, psihologul vine la ei acasă. Suntem foarte recunoscători pentru implicarea Băncii Transilvania într-un nou proiect care va schimba vieţi.” a declarat Katie Rizvi, fondator Asociaţia Little People.

“Primirea diagnosticului de cancer reprezintă o traumă atât de profundă pentru micuţii pacienţi şi familiile lor, încât aceştia au nevoie de asistenţă psihologică continuă, nu doar în spitalul în care specialiştii Asociaţiei Little People ajută la adaptarea lor la această nouă realitate dură, ci şi acasă, între şedinţele de tratament şi în faza de recuperare, prin oferirea de servicii de sănătate mintală.

“După perioada de spitalizare, în care pierzi legătură cu viaţa socială, cu prietenii, e destul de greu să te reintegrezi în societate. După finalizarea tratamentului simţi că ai renăscut şi înveţi toate lucrurile din nou. E o perioadă care te poate marca sau te poate schimba. E foarte important ca noi tinerii supravieţuitori de cancer să avem parte de toată atenţia şi grija necesară. Platforma online destinată terapiei mă ajută să îmi recâştig încrederea în mine.” -pacient, 22 ani, supravieţuitor de cancer.

Pentru a încuraja donaţiile şi contribuţia comunităţii la susţinerea acestui program unic dedicat pacienţilor banca pune la dispoziţie o modalitate transparentă prin mecanismul BT Pay (https://www.bancatransilvania.ro/blog/how-to/doneaz-direct-prin-bt-pay/)

Donaţiile pot fi făcute prin descărcarea aplicaţiei BT Pay din App Store sau Google Play prin următorii paşi:

– Înregistrarea unui card BT;

– Iniţierea unui transfer de bani către numărul 0758 380 000, pus la dispoziţie de Asociaţia Little People pentru această campanie.

Asociaţia Little People are grijă anual de peste 1800 de pacienţi din 9 unităţi de oncologie pediatrică din ţară, precum şi de cei 900 de tineri care au finalizat tratamentul oncologic şi care beneficiază de programele de integrare socială.

Mai multe detalii pe www.thelittlepeople.ro

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania