Votul pentru desemnarea noului președinte al Consiliului Superior al Magistraturii a fost amânat, după două blocaje consecutive create de egalitatea perfectă de voturi ”pentru” și voturi ”împotrivă”. Cel care ar fi putut departaja votarea, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, și-a anulat votul. CSM ar fi trebuit să stabilească astăzi noua conducere pentru anul 2020, în condițiile desemnării de către Secţia pentru judecători a Nicoletei Ţînţ pentru funcţia de preşedinte și a Tatianei Toader pentru funcţia de vicepreşedinte, aceasta din urmă fiind propunerea Secţiei pentru procurori.

Surse din cadrul CSM au precizat că votul pentru desemnarea preşedintelui CSM a fost amânat pentru a fi evitat al treilea blocaj. În primele două situaţii, votul pentru Nicoleta Ţînţ a fost anulat, după ce au fost înregistrate 9 voturi „pentru”, 9 „împotrivă” şi unul nul.

Au votat ”pentru”: Lia Savonea, Simona Marcu, Gabriela Baltag, Evelina Oprina, Corina Corbu (preşedintele ÎCCJ), Nicoleta Ţînţ, Codruţ Olaru, Victor Alistar, Romeu Chelaru.

Au votat ”împotrivă”: Mariana Ghena, Andrea Chiş, Bogdan Mateescu, Mihai Bălan, Bogdan Licu (procuror general interimar), Nicolae Solomon, Cristian Ban, Florin Deac, Tatiana Toader.

În aceste condiții alegera noii conducerii a CSm a fost amânată pentru săptămâna viitoare, fără a se preciza o dată clară pentru ședința de alegeri.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.