Timp de două zile, în perioada 10-11 decembrie, 20 de salvatori montani din cadrul Serviciului Județean Salvamont Sibiu participă la un exercițiu de salvare în caz de accident, în condiții de iarnă, beneficiind și de suport aerian. Antrenamentul salvamontiștilor sibieni are loc în Munții Făgăraș, unde este deja depus un strat de zăpadă și este susținut de un echipaj cu elicopter al Inspectoratului General de Aviație al MAI, format din cinci membri.

Pe durata exercițiului se va face instruirea salvatorilor montani pentru intervențiile din perioada de iarnă, se reiau procedurile de salvare din avalanșă – managementul intervenției, acordarea măsurilor de prim ajutor victimelor din avalanşă şi evacuarea acestora, precum și familiarizarea echipelor de intervenție în utilizarea elicopterului pentru operațiunile de căutare-salvare în condiţii de iarnă, inclusiv salvarea cu troliu.

”Dat fiind faptul că suportul aerian asigurat de elicopterele SMURD la accidentele montane din judeţul Sibiu a devenit o constantă, am considerat necesară pregătirea corespunzătoare a salvamontiștilor sibieni pentru acest gen de intervenţii.Exercițiul este inclus în programul anual de pregătire al Serviciului Public Judeţean Salvamont Sibiu pe anul 2019 şi a fost stabilit astfel încât formaţiile de salvare să fie pregătite corespunzător pentru toată gama de intervenţii montane specifice sezonului cu zăpadă: accidente pe pârtiile de schi, intervenţiile în zonele înalte şi la avalanşă, evacuarea turiștilor de pe instalațiile de transport pe cablu”, a declarat Adrian David, șeful Serviciului Salvamont Sibiu.

Exercițiul din Munții Făgăraș este primul organizat anul acesta in județul Sibiu și al șaselea la nivel național.

Pentru perfectarea intervențiilor de salvare cu suport aerian din zona montană, salvamontiștii sunt susținuți de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General de Aviație.

Publicaţia Știrile Transilvaniei se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului. Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.